Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Heeft u al een energiezuinige woning?

Wilt u slim bespHeeft u al een energiezuinige woning?aren op uw energierekening én goed bezig zijn voor het milieu? Dan hebben wij goed nieuws voor u! Als onderdeel van het woon- en energieakkoord heeft de  Rijksoverheid 75 miljoen euro gestort in het Nationaal Energiebespaarfonds. Ook de Rabobank en de ASN Bank hebben een bijdrage geleverd. Het fonds verstrekt leningen om energiebesparende maatregelen te financieren.

U kunt bijvoorbeeld een lening aanvragen om uw huis te laten isoleren, een nieuwe hr-ketel aan te schaffen of om uw enkele beglazing te vervangen door HR-glas (Hoog Rendement-glas). U kunt ook zonnepanelen aanschaffen met de lening, maar daar mag u niet al het geld aan uitgeven. Maximaal de helft van de lening mag gebruikt worden voor zonnestroom en de andere helft moet besteed worden aan andere energiebesparende maatregelen.

Particulieren kunnen een bedrag lenen tussen de €2.500 en €25.000, met een looptijd van zeven of tien jaar. De rente voor een looptijd van zeven jaar is 3,4% en voor tien jaar 3,8%.

Op www.ikinvesteerslim.nl vindt u meer informatie over de algemene voorwaarden, looptijden en rentepercentages.

Bronnen: Novum- nieuws.nl- 21 januari 2014 en Vereniging Eigen Huis- 22 januari 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - De kosten die worden meegenomen in een energievergelijk - Wanneer wijzigen de energietarieven? - Een goedkope energieaanbieding via Consumind 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 


 

Afbeelding: Verbouwing van Pavel L Photo and Video/ Shutterstock.com