Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Grote energieleveranciers niet milieuvriendelijk

De ConsumenGrote energieleveranciers niet milieuvriendelijktenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu hebben een onderzoek gepubliceerd waarin zij 32 stroomleveranciers beoordelen op investeringen in stroomopwekking, productie, levering en inkoop. Op basis daarvan hebben zij de leveranciers ingedeeld in drie groepen: koplopers (score 6 en hoger), grijze middenmoot (score tussen de 4,5 en de 6) en de hekkensluiters (score lager dan 4,5). Conclusie: Eneco is één van de koplopers, GDF Suez en E.ON behoren tot de middenmoot en Nuon en Essent zijn de hekkensluiters. Dat betekent dus dat vier van de vijf energiegiganten een onvoldoende scoren!

E.ON heeft veel duurzame investeringen gedaan

Dat is jammer, want gezamenlijk hebben zij 85 procent van de energiemarkt in handen en samen zouden zij een positieve bijdrage aan ons milieu kunnen leveren. Gelukkig is het niet zo zwart als het lijkt, want E.ON heeft wel behoorlijke, duurzame investeringen gedaan (net als koploper Greenchoice overigens). Bovendien heeft het bedrijf recent aangegeven dat ze haar kolen- en kerncentrales verkoopt, maar dit is nog niet meegenomen in de score van dit jaar. Volgend jaar staat E.ON vermoedelijk dus hoger op de lijst.

Vier ‘kleintjes’ scoren een tien voor duurzame energie

De aller duurzaamste bedrijven, met een tien als score, zijn vier kleine energiebedrijven: Windunie, Raedthuys, Huismerk Energie en Qurrent. Voor wie de scores van alle 32 stroomleveranciers wil zien: klik op de link.

Bron: Bianca Brasser- Metronieuws.nl- 8 december 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking nu - Dé goedkoopste energieaanbieder - Gratis energievergelijker - Consumind - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Grote energieleveranciers niet milieuvriendelijk van stockphoto-graf/ Shutterstock.com