Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Grijze stroom langzaam aan het verdwijnen bij consumenten

De stroom die energiebedrijven aan consumenten leveren wordt steeds groener. Dit wordt duidelijk uit onderzoek van partijen waaronder de Consumentenbond. Energieleveranciers scoren in de jaarlijkse ranking gemiddeld een 6,1 op duurzaamheid. Toch verdwijnt de grijze stroom niet helemaal van de markt. Benieuwd naar de groene- en grijze stroom leveranciers? Ga naar onze energievergelijker. 

Zakelijke markt is vangnet

De stroommarkt is volop in beweging. Diverse overnames en verschuivingen van activiteiten in aparte ondernemingen. De grijze stroom verschuift dan ook van de consumenten markt naar de zakelijke markt. Het oog is hier minder op groen gericht. De zakelijke markt is dan ook een vangnet voor de grijze stroom die niet op de consumentenmarkt wordt verkocht. Dit heeft er mee te maken dat consumenten groene stroom en duurzaamheid steeds belangrijker gaan vinden en dit ook doorvoeren in hun energiecontract.

Negen bedrijven zeer duurzaam en consequent

Uit de jaarlijkse ranking voor energieleveranciers is op te maken dat er maar 9 van  30 energieleveranciers op de Nederlandse markt consequent en duurzaam zijn en hiermee het verschil maken in de omslag naar schone energievoorziening. De overige energieleveranciers scoren lager dan een 7, wat betekent dat zij nauwelijks tot niets bijdragen aan de omslag naar een duurzame stroomvoorziening.

Alle stroomleveranciers beoordeeld

Wil jij overstappen naar een energieleverancier die hoger scoort dan een 7 en consequent is met het verduurzamen? Dat kan via onze energievergelijker. Je kunt gemakkelijk overstappen naar een van de energieleveranciers waaronder Huismerkenergie, die terug te vinden is in de ranking op nummer 6 met een 8,6 voor duurzaamheid. Ook kun je direct besparen via onze energievergelijker door je tarieven te verlagen. Prettig geregeld! 

Bron: Wise.nl / 23 oktober 2017