Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Goed geïsoleerd huis? Hoger in energieverbruik!

Goed geïsoleerd huis? Hoger in energieverbruik!Mensen met een goed geïsoleerd huis stoken de verwarming eerder nog wat op dan mensen in een huis met energielabel G. Zodra het huis goed geïsoleerd en energiezuinig is, verliezen mensen hun kritische blik en worden ze nonchalanter in hun energiegebruik. Bewoners van minder goed geïsoleerde huizen trekken juist eerder een warme trui aan, dan dat ze de thermostaat nog een zetje geven.

Dirk Brounen, hoogleraar vastgoedeconomie aan de universiteit van Tilburg, heeft een studie gedaan naar de relatie tussen duurzaamheid van de woning en het gasverbruik. Hij deed dit samen met onderzoekers Nils Kok en Erdal Aydin, onder 670.000 huishoudens. Uit dit onderzoek is gebleken dat mensen hun energiegebruik aanpassen op de mate van isolatie van de woning: meer isolatie leidt tot een hoger verbruik en minder isolatie tot een lager verbruik.

Bron: Z24.nl- 6 februari 2015

Meer interessante pagina's: Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Fabels energie op een rij - Hulp bij de zoekotcht naar een nieuwe energieleverancier - Gratis energievergelijker- Consumind

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Goed geïsoleerd huis? Hoger in energieverbruik! van Africa Studio/ Shutterstock.com