Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Geen energiekosten dankzij energieneutraal huis

Een aantal wGeen energiekosten dankzij energieneutraal huisoningbouwverenigingen heeft het initiatief genomen tot een bijzondere proef. Zij laten huizen die gebouwd zijn tussen 1946 en 1976 rigoureus renoveren. De woningen worden geïsoleerd, krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. De bedoeling hiervan is dat de huizen energieneutraal worden en dat de bewoners geen energiekosten meer hebben.

In tien dagen energieneutraal

Peter Hameetman, expert op het gebied van duurzaam bouwen, legt uit hoe de renovatie in zijn werk gaat: ’In ongeveer tien dagen wordt een oude woning omgebouwd tot een energieneutraal huis. Dat doen we door de benedenverdieping te isoleren, een nieuwe gevel voor de woning te zetten en er een nieuw dak op te leggen. Eigenlijk komt er een soort theemuts over het huis heen. In het huis hoeft verder weinig geschroefd en geboord te worden, de aansluiting van de warmtepomp en de zonnepanelen komt in een kastje aan de achterkant van het huis.’

Alle huizen energieneutraal renoveren nog niet haalbaar

Op het moment kost het nog 80.000 tot 100.000 euro om een huis op deze manier te renoveren. Dat is te veel om de techniek commercieel in te zetten en grootschalig uit te rollen. De verwachting is echter dat de gehele renovatie in de toekomst goedkoper wordt. Wanneer de prijs per renovatie is gezakt naar 60.000 euro, is het grootste obstakel weggenomen en kan deze techniek wellicht landelijk worden toegepast.

Lagere energiekosten voor iedereen haalbaar

Niet iedereen woont in een huurhuis van een corporatie die aan de renovatieproef meedoet. Voor de meeste mensen is het daarom (nog) niet haalbaar om hun huis energieneutraal te maken. Maar besparen op uw energierekening kan altijd! Vergelijk daarom nu de energietarieven, om te kijken of u kunt overstappen naar een goedkopere aanbieder!

Bron: RTLnieuws- 25 april 2014

Meer interessante pagina's: Een goedkope energie aanbieding van Consumind - Hulp bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier - Energie: hoe kunt u er minder voor betalen? - Energie vergelijken doet u eenvoudig via Consumind

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Geen energiekosten dankzij energieneutraal huis van MPanchenko/ Shutterstock.com