Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Geen duurzaamheidsonderzoek meer voor grote energiebedrijven

Geen duurzaamheidsonderzoek meer voor grote energiebedrijvenDe Consumentenbond houdt jaarlijks, in samenwerking met milieuorganisaties Greenpeace, Natuur & Milieu, Hivos, WNF en Wise, een duurzaamheidsonderzoek onder energiebedrijven. De zes grootste bedrijven willen hier niet meer aan meewerken, omdat zij ontevreden zijn met de plaats die zij jaarlijks in de ranking behalen.

Het gaat om Nuon, Essent, E.ON, GDF Suez, de Nederlandse Energie Maatschappij en Budget Energie. Volgens deze bedrijven krijgen de consumenten een verkeerd beeld, want naar eigen zeggen komt zeventig procent van alle groene stroom bij deze zes bedrijven vandaan.

Criteria duurzaamheidsonderzoek kloppen niet

Volgens de zes bedrijven gebruiken de onderzoekers geen geldende criteria voor duurzaamheid én houden de onderzoekers geen rekening met de grootte van het bedrijf. Hierdoor komen de kleinere bedrijven, die zich volledig richten op groene stroom, altijd hoger uit in de ranking. Van de grotere bedrijven scoort Eneco echter wel altijd goed.

Dat de zes bedrijven niet meer willen meewerken aan het onderzoek maakt volgens een woordvoerder van Greenpeace niet uit, want alle data die de onderzoekers nodig hebben is openbaar.

Bron: Groenecourant.nl- 14 juli 2015

Meer interessante pagina's: Start energieleveranciers vergelijken - Energietarieven vergelijken doet u eenvoudig via Consumind - Checklist energieverbruik van huishoudelijke apparaten - Dé goedkoopste energieaanbieder 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Geen duurzaamheidsonderzoek meer voor grote energiebedrijven van Paul Michael Hughes/ Shutterstock.com