Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Gasprijzen tot wel €174,02 voordeliger

Omdat we vaak vragen krijgen over de gedaalde gasprijzen is Consumind op onderzoek gegaan. Uit dit onderzoek blijkt dat de gasprijzen vergeleken met vorig jaar februari flink zijn gedaald. Bij 2-jarige contracten is het verschil met een gemiddeld verbruik wel € 174,02 per jaar. Heeft u het afgelopen jaar een vast energiecontract afgesloten? Dan kan het zijn dat u nu een aanzienlijk hoger bedrag voor gas betaalt dan als u nu een nieuw energiecontract zou afsluiten. Zonde van uw geld, want voor hetzelfde verbruik kunt u dus minder betalen. Wilt u weten of u nu geld laat liggen? Begin dan gelijk met het vergelijken van uw energiecontract.

Hoogste verschil bij 2-jarige gascontracten

Wij hebben de gemiddelde gasprijzen van februari 2015 vergeleken met de gemiddelde gasprijzen van februari 2016. Hieruit blijkt dat het grootste verschil te vinden is bij 2-jarig contracten. Bij dit contract is een gemiddelde besparing van € 0,0941 per m3 te behalen. Dit betekent met een verbruik van 1.850 m3 op jaarbasis een besparing van € 174,02! Ook bij de 1-,3- en 5-jarige contracten vallen er grote besparingen te behalen.

Hoe kunt u energietarieven vergelijken?

Let op: gaat u uw huidige energiecontract, die u in het verleden heeft afgesloten, vergelijken met de nieuwe energietarieven? Zorg dan dat u bij uw leverancier of op uw persoonlijke pagina, de actuele tarieven opvraagt die voor u gelden inclusief de energiebelastingen van 2016. De energiebelasting voor gas is namelijk per 2016 voor iedereen die gas gebruikt flink gestegen. Uiteraard hebben wij tijdens dit onderzoek daarmee rekening gehouden.

U kunt via ons een energievergelijking maken. Liever persoonlijk hulp bij het vergelijken? Bel ons dan op 030- 7009 727.
 

 

Uitgangspunten van het onderzoek:
De gemiddelde gasprijs van februari 2015 zijn vergeleken met de gemiddelde gasprijs van februari 2016. De besparing op jaarbasis is berekend aan de hand van het verschil tussen de gemiddelde tarieven van 2015 en 2016 en het gemiddeld verbruik van 1.850 m3. 
 

Meer interessante pagina's: Energievergelijken eenvoudig via Consumind - Direct vergelijken - Hulp bij de zoektoch naar een nieuwe energieleverancier - Alle energiefabels op een rij

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Gasprijzen tot wel €174,02 voordeliger van Andrey_Popov/Shutterstock.com