Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Gasprijzen omhoog

Het parleGasprijzen omhoogment van Oekraïne heeft dinsdag 12 augustus in een eerste lezing ingestemd met de sanctie om de doorvoer van het Russische gas door Oekraïne naar West- Europa te verbieden, ondanks het dringende oproep van de Europese Unie om hier vanaf te zien. De maatregel gaat ook nog door een tweede en derde lezing, dan wordt er vastgesteld of de sanctie doorgaat.

Wat kan dit gasverbod betekenen voor Nederland

Als Oekraïne definitief besluit deze sanctie door te voeren dan betekent het niet dat we zonder gas komen te zitten. Nederland importeert ongeveer 11,12 % Russisch gas, ons buurland Duitsland daarentegen is voor 35,7%  afhankelijk van het Russische gas en Oostenrijk voor 45,2%. Wel kan dit betekenen dat er vanuit Europa een grotere vraag komt naar het gas dat in Nederland -in Slochteren- wordt gewonnen. Als de vraag naar Nederlands gas hoger wordt kan dit betekenen dat de gasprijzen stijgen.

Zet op tijd de energietarieven vast

Zorg ervoor dat u op tijd de tarieven vast zet, zodat u geen hinder ondervindt van een prijsstijging. U kunt voor zekerheid kiezen en de tarieven voor twee of zelfs drie jaar vastzetten. Vergelijk hier de energieprijzen van augustus.

Bron: Telegraaf.nl- 12 augustus 2014

Meer interessante pagina's: Cadeaus energiemaatschappijen wassen neus - Energieleveranciers vergelijken in 3 simpele stappen - Meer consumenten stappen over van energieleverancier - Stappenplan energieaanbieders vergelijken 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Gasprijzen omhoog van Fasphotographic/ Shutterstock.com