Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Gaskosten aankomende jaren aanzienlijk lager

De Autoriteit Consument en Markt verplicht Gasunie Transport Services (GTS) om de tarieven voor het transport van gas te verlagen. Dit zal gebeuren door middel van een efficiëntere manier van werken. Maar wat betekent dit voor de consument en wat scheelt dit in de portemonnee?

Wat betekent dit voor de consument?

De verlaging van het tarief voor het transport van gas zal vanaf 1 juli 2017 worden ingevoerd voor de afnemers. Dit zal dan ook te merken zijn in het tarief dat de consument krijgt doorberekend voor het leveren van gas. Hoeveel de consument er precies op vooruitgaat, wordt pas later bekend. Uit verwachtingen blijkt dat dit om een bedrag zal gaan tussen de 25 en 30 euro op jaarbasis. Dit zal niet direct te merken zijn. Het ACM zorgt hierdoor dat er geen onnodig hoge tarieven gerekend worden voor het transport van gas, zodat afnemers niet meer betalen dan nodig is.

Flinke verlaging van de transportkosten

Jaarlijks verdient de Gasunie Transport Services (GTS) 1 miljard euro met het transport van gas. In het aankomende jaar zal dit moeten dalen met 100 miljoen euro en in 2021 nogmaals met 100 miljoen euro. GTS zal dit vooral moeten realiseren door een efficiëntere manier van werken. De organisatie wordt al langer onder de loep gehouden door het ACM, omdat de organisatie een monopoliepositie bekleedt.

Besparen op je gaskosten via Consumind

Voorlopig duurt het nog wel even voordat deze verlaging te zien is op je gasrekening. Daarom kun je direct besparen op je gaskosten via Consumind. Wij vergelijken meer dan 32 energieleveranciers voor je op basis van de gas- en stroom tarieven. Wanneer je kunt besparen dan regelen wij de overstap voor je, gratis! Klik op onderstaande knop te besparen op je gaskosten.