Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Extra heffing op energierekening

In 2020 moet 16 procent van de energie die we gebruiken groen zijn, staat in de plannen van het kabinet. Om deze doelstelling te behalen, wordt vanaf 2013 een extra heffing op de energierekening ingevoerd. Dat meldt RTL Nieuws op 29 november. Het gevolg: de energierekening gaat omhoog!

Om ervoor te zorgen dat in 2020 16 procent van de energie die we gebruiken groen is, is een extra subsidiepot nodig. Hiermee kan de bouw van groene energieopwekkers als windmolens gestimuleerd worden. Het geld in de subsidiepot is voor de helft afkomstig van bedrijven en voor de helft van consumenten. Zij gaan vanaf 2013 namelijk een extra bedrag bovenop de energierekening betalen. De hoogte van de heffing is afhankelijk van het energieverbruik. De energierekening voor een huishouden met een jaarverbruik van 1600 kubieke meter aardgas en 3500 kilowattuur elektriciteit stijgt in 2013 bijvoorbeeld met ongeveer 8 euro.  In 2014 is dit 9 euro, de daaropvolgende jaren wordt dit bedrag hoger.

Lees hier het hele artikel van RTL Nieuws.

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Energieleverancier vergelijken in 3 simpele stappen - Meer consumenten stappen over van energieleverancier - Stappenplan energieaanbieders vergelijken 

Ga terug naar de energie hompepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: energierekening omhoog van Nobuhiro Asada/ Shutterstock.com