Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Enorme besparing mogelijk bij een overstap

Veel Nederlanders vragen zich af wanneer zij het beste kunnen overstappen. Regelmatig overstappen van energieleverancier kan je namelijk jaarlijks honderden euro’s besparen! Loopt je energiecontract binnenkort af, dan loont het zeker om de energietarieven te vergelijken. Maar ook als je nog een lopend contract hebt, zijn er mogelijkheden om tussentijds over te stappen.

Energiekosten vergelijken simpeler gemaakt

Consumind heeft het vergelijken van energiekosten makkelijker gemaakt. Wij hebben een vergelijking opgesteld waarbij de actuele energietarieven van de leveranciers voor nieuwe klanten worden meegenomen. Daarin worden de energiekosten, zoals netbeheerkosten, overheidsheffingen en vermindering energiebelasting, ook meegenomen zodat je weet wat je in totaal kwijt bent. Dat maakt het vergelijken een stuk eenvoudiger! Vul je gegevens in en bekijk wat de energiekosten zijn bij andere leveranciers op basis van jouw jaarverbruik.
 

Verschillen tarieven mei 2019

Als we kijken naar de meest actuele energietarieven van Nederlandse energiemaatschappijen dan zien we enorme verschillen. Op dit moment kun je dus flink besparen wanneer je overstapt. Hieronder zie je wat het verschil is tussen het duurste en het goedkoopste contract per contractvorm. Op een éénjarig contract kun je tot maximaal ruim 400 euro besparen!
 
 
 
De energievergelijking is gebasseerd op de volgende uitingen:
 
- Afname van gemiddeld energieverbruik: 3500 kWh stroom & 1500 m3 gas.
- De totale kosten per jaar zijn berekend over het jaarverbruik incl. netbeheerkosten en vermindering energiebelasting van 2019.
- De volgende netbeheerkosten zijn berekend: stroom: Liander (€ 251,96), gas: Liander (€ 192,83)
- De leveringskosten zijn gebaseerd op gas (postcode 3607) inclusief de regiotoeslag voor regio 3 en stroom (enkeltarief).
- Genoemde leveringskosten zijn inclusief btw en overheidsheffingen van 2019 (energiebelasting en ODE).
- De genoemde bedragen zijn een indicatie, daadwerkelijke leveringskosten kunnen afwijken afhankelijk van uw verbruik.
- Eventuele kortingen en bonussen zijn niet in dit overzicht meegenomen. In veel gevallen hangen hier afwijkende voorwaarden aan.
- Internet-only producten zijn niet meegenomen.
 
Bron: de vaste en variabele leveringskosten zijn te vinden op de websites van de aanbieders.
Meer uitleg over oversluiten, benamingen en andere interessante informatie vindt u op onze website www.consumind.nl.