Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energieverbruik onder de loep

Energieverbruik onder de loepSteeds meer consumenten zijn bewust bezig met hun energieverbruik, meldt De Telegraaf. Meer dan de helft van de Nederlanders houdt de meterstanden bij: met pen en papier of digitaal. Consumind biedt een hulpmiddel waarmee u uw energieverbruik in de gaten kunt houden. Handig én gratis aan te vragen via klantenservice@consumind.nl.

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Eneco blijkt dat 54 procent van de Nederlanders de meterstanden bijhoudt. 5 procent doet dit wekelijks en 1 procent zelfs dagelijks. De meeste ondervraagden, ruim 40 procent, houden de meterstanden met pen en papier bij. Ook maakt een groot deel gebruik van de computer.

Actief energie besparen

De resultaten van het onderzoek laten zien dat meer consumenten bewust bezig zijn met hun energieverbruik. Acht op de tien consumenten is actief bezig om het energieverbruik te verminderen. Deze consumenten besparen bijvoorbeeld energie door bewuster gebruik te maken van hun waterkoker en droger: twee echte stroomslurpers.

Handig hulpmiddel

Met de handige Excelsheet van Consumind is het gemakkelijk om uw energieverbruik in de gaten te houden. U vult wekelijks uw meterstanden in, waarna uw energieverbruik berekend wordt. Vraag het  schema aan en sla deze op uw computer op!

Lees hier het hele artikel van De Telegraaf.

Gepost: 19-07-2013

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Overstappen van energieleverancier levert u geld op! - Cadeaus energiemaatschappijen wassen neus - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: energieverbruik onder de loep van Bubutu/ Shutterstock.com