Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energieverbruik in Europa gedaald

Goed nieuws voor het milieu in Europa. De consumptie van energie in de Europese lidstaten is in de afgelopen jaren flink gedaald met 2,5%. België doet echter niet mee in deze vermindering, hier is geen daling geweest.

1.626 miljoen ton aan energie verbruikt

Alle lidstaten van Europa hebben in totaal 1.626 miljoen ton verbruikt aan energie.  Volgens Eurostat is dit 11,6% lager dan in 2006. Hieronder vallen alle soorten energieverbruik zoals elektriciteit in huizen en kantoren, maar ook het autoverkeer. Litouwen, Letland en Estland hebben het grootste aandeel in deze daling. Naast de daling in sommige landen, zijn er ook stijgingen in het energieverbruik gemeten. In landen zoals Cyprus, Ierland, Spanje en Oostenrijk is het energieverbruik vors toegenomen.

Energieverbruik in Nederland

Het verbruik van energie verschilt in Nederland niet veel van de buurlanden zoals Duitsland en Groot-Brittannië. Nederlanders zijn voor gas duurder uit dan andere Europese lidstaten, maar voor elektriciteit liggen de tarieven onder het gemiddelde niveau.  De hogere gasprijs wordt vooral veroorzaakt door de hogere energiebelasting en overheidsheffingen die er in Nederland gerekend worden.

Besparen op energie met Consumind

Er valt nog veel te besparen op energie in Nederland. Niet alleen door aanpassingen in huis, maar ook door goedkopere energietarieven. Je kunt gemakkelijk de energietarieven van meer dan 32 energieleveranciers vergelijken via Consumind. Kun je besparen door een goedkoper energietarief? Dan regelen we het voor je, gratis! Zo heb jij de laagste tarieven en kun je per jaar soms wel honderden euro’s besparen. Prettig geregeld!