Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energieverbruik consumenten daalt

Uit cijfers vaEnergieverbruik consumenten daaltn (onder meer) het Energie Centrum Nederland (ECN) blijkt dat het energieverbruik van consumenten al jaren daalt. Een gemiddeld huishouden verbruikt nu jaarlijks 1340 m3 gas en 3500 kWh stroom.

De daling komt vooral doordat nieuwe woningen steeds beter zijn geïsoleerd, maar ook doordat elektrische apparaten steeds minder stroom verbruiken. Daarnaast worden consumenten steeds energiebewuster. Dat is nu ook makkelijker dan een aantal jaren geleden, door bijvoorbeeld de komst van slimme meters. Maar ook zonnepanelen dragen positief bij aan het bewustwordingsproces.

Bij bedrijven wordt geen daling van het energieverbruik gesignaleerd, maar de groei is wel gestabiliseerd. Voor bedrijven is het moeilijker om nog te bezuinigen op energie, omdat ze dat over het algemeen al jaren doen. Gas en elektriciteit zijn namelijk flinke kostenposten voor de meeste bedrijven. Toch kunnen veel bedrijven nog wel bewuster omgaan met energie; bij veel kantoorgebouwen branden de hele nacht lampen. En aangezien bedrijven verantwoordelijk zijn voor 75 procent van het totale energieverbruik, valt daar nog best wat te halen!

Wilt u ook minder betalen voor uw energie? Bekijk dan eens onze bespaartips en/of stap over naar een andere aanbieder. Vergelijk hier de tarieven van de energie-aanbieders.

Bronnen: NOS- 19 september 2014 en Nu.nl- 19 september 2014

Meer interessante pagina's: Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Een energie overstap was nog nooit zo makkelijk! - Hoe werkt de energievergelijker? - Overstapservice  

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Energieverbruik consumenten daalt van baloon111/ Shutterstock.com