Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energietarieven stijgen verder

Energietarieven

Op 1 juli zijn de energietarieven flink gestegen, maar daar blijft het niet bij. De vraag naar gas wordt groter en het opwekken van elektriciteit is duurder geworden na een maand met weinig zon en wind. De verwachting is dat de energiekosten nog eens 10 procent zullen stijgen ten opzichte van de stijging op 1 juli.

Op dit moment liggen de prijzen voor energie met directe levering historisch hoog door een hoge inkoopprijs. Energieleveranciers zien dat het de aankomende jaren goedkoper gaat worden, waardoor er veel op lange termijn wordt ingekocht. Dit betekent dat je als consument kunt profiteren als je een meerjarig energiecontract afsluit.

De verwachting is dat de energietarieven hoog blijven de aankomende maanden. Daarna is het afwachten wat het energie-aanbod doet. Meer wind en zon betekent een lagere energieprijs en een groter aanbod van gas betekent een lagere gasprijs.

Door de hoge energieprijzen wordt je als consument in een ingewikkelde situatie geplaatst. Wil je je energie wel voor zo’n lange tijd vastzetten? Wat zijn de voordelen van een eenjarig-contract? Onze adviseurs helpen je graag om het energiecontract te vinden die het best bij jou past! Of vergelijk je energiecontracten in onze vergelijker!