Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energierekening kan tot 488 euro goedkoper

Energierekening kan tot 488 euro goedkoperDe energierekening van consumenten is vaak veel te hoog. Dat meldde RTL Nieuws op 27 september. Met een goedkopere energieleverancier kunnen consumenten volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa jaarlijks tot 488 euro besparen. De NMa roept consumenten daarom op om te onderzoeken of overstappen naar een andere leverancier voor hen voordeliger is. Via Consumind.nl kan iedereen gemakkelijk energietarieven van 23 energieleveranciers vergelijken.

Het aantal Nederlanders dat van energieleverancier verandert, groeide van 27 procent in 2011 naar 33 procent in 2012. Toch zegt 64 procent van de Nederlanders nog nooit overgestapt te zijn. Zij zijn tevreden over hun leverancier of onderschatten hun overstapvoordeel. Consumenten denken dat ze met een overstap maar 72 euro besparen, terwijl dit bedrag in werkelijkheid kan oplopen tot 488 euro. Veel consumenten zien bovendien op tegen een overstap. Uit de praktijk blijkt dat dit onnodig is: ondervraagde overstappers melden dat zij het juist gemakkelijk vonden om over te stappen. Uit het rapport van NMa blijkt dat overstappen naar een 1-jarig contract het meeste kan opleveren.

De NMa ziet haar actie als steuntje in de rug voor consumenten om toch eens de administratie in te duiken. Consumind.nl helpt u gemakkelijk te onderzoeken of het voor u voordeliger is om over te stappen naar een andere energieleverancier. Met behulp van een handig overzicht kunt u verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken. Wilt u ook besparen op uw energiekosten? Klik hier om te vergelijken!

Lees hier het hele artikel op de website van RTL Nieuws.

Meer interessante pagina's: Energieprijzen vergelijken ingewikkeld? Welnee - Wanneer wijzigen de energietarieven? - Een goedkope energieaanbieding via Consumind - Hulp bij de zoektocht naar een nieuwe energieleverancier

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: energierekening tot 488 euro lager van Bernd Leitner Fotodesign / Shutterstock.com