Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energieleveranciers weer op de vingers getikt door ACM

Laatst werd al gemeld dat de energienota’s van diverse energieleveranciers onduidelijk zijn voor hun klanten. Dit moest aangepast worden om geen dwangsom van de Autoriteit te krijgen. Inmiddels zijn de meeste jaarnota’s aangepast maar riskeren drie energieleveranciers het alsnog om de dwangsom te ontvangen. Zij hebben de rekeningen niet goed of nog helemaal niet duidelijk voor de consument. Als zij begin volgend jaar de energienota nog niet hebben aangepast, wordt de dwangsom daadwerkelijk opgelegd. Om welke energieleveranciers die gaat, maakt de ACM niet bekend.

Meeste energieleveranciers goed op weg

Van de 40 onderzochte energieleveranciers die onderzocht werden, waren er 21 al goed op weg. Toch moeten zij hun facturen nog aanpassen om de onduidelijkheid weg te halen voor consumenten. Bij 16 energieleveranciers is alles op orde. De overige 3 energieleveranciers zullen zich voor begin  volgend jaar moeten aanpassen aan de nieuwe eisen van de ACM.

Energierekening onbegrijpelijk

Voor veel klanten was de energienota jarenlang onbegrijpelijk. Hierdoor was het voor hen ook niet mogelijk om een energie vergelijk te maken. Er was niet duidelijk welke gegevens er gebruikt moesten worden voor het maken van een juiste vergelijking. Sinds de energienota’s zijn aangepast, moet dit al een stuk beter gaan volgens de energieleveranciers.

Een overzichtelijke energienota is makkelijk wanneer je wilt overstappen door middel van energie vergelijk. Vorig jaar wisselde ruim 1 miljoen mensen van energieleverancier. Je moet hiervoor wel kunnen nagaan of het overstapvoorstel van de nieuwe energieleverancier voordeliger is en of je kunt besparen.