Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energielabel ineffectief en tijdrovend

Energielabel ineffectief en tijdrovend

Het energielabel dat huiseigenaren tegenwoordig moeten hebben als zij hun huis willen verkopen, lijkt nauwelijks toegevoegde waarde te hebben. Volgens de brancheorganisatie van makelaars ‘schiet de nieuwe energielabelsystematiek zijn doel voorbij om de consument bewuster te maken van energiebesparing in de woning’.

Het overgrote deel van de kopers (90%) laat het label niet meewegen bij de beslissing om een huis wel of niet te kopen. Makelaars geven ook aan dat maar tien procent van de kopers vragen stelt over energiebesparende maatregelen en de financiering hiervan.

Daar komt nog eens bij dat de procedure om het voorlopige label om te zetten naar een definitief label, een tijdrovende klus is. Veel woningeigenaren doen het dus ook alleen maar omdat ze bang zijn dat ze anders een boete krijgen.

Bron: Telegraaf - 7 augustus 2015

Meer interessante pagina's: Hulp bij zoektocht nieuwe energieleverancier - Start direct energietarieven te vergelijken - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Energietarieven: vastzetten of niet? 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

afbeelding: Energielabel ineffectief en tijdrovend van Gopixa