Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energieflex wordt overgenomen door Innova Energie


Innova Energie neemt alle klanten van het vorige week failliet verklaarde EnergieFlex over. De voormalige klanten van EnergieFlex krijgen vanaf 1 november energie geleverd van Innova Energie. Begin november ontvangen zij van Innova Energie een voorstel voor een nieuw energiecontract met andere tarieven en voorwaarden.

Thai Nguyen, directeur Innova Energie: “Wij begrijpen dat het faillissement voor de klanten van EnergieFlex een vervelende ervaring is. Daarom staan wij graag klaar voor de gedupeerde klanten en nemen wij direct de levering over zodat zij onder geen beding zonder stroom en gas komen te zitten.”

Consumentenmarkt

Innova Energie staat in de energiebranche bekend als zakelijke energieleverancier en is al enige jaren voor ondernemers een financieel stabiele partner in de ontwikkeling naar duurzaam omgaan met energie. Door de overname van klanten van EnergieFlex geeft Innova Energie invulling aan haar ambitie om naast de zakelijke markt ook te groeien binnen de consumentenmarkt.

Overgangsperiode

Tot en met 31 oktober is nog steeds sprake van een overgangsperiode. Klanten van EnergieFlex kunnen in deze periode niet direct weg bij de leverancier. Daardoor kan het overzetten van klanten naar Innova Energie op een goede manier gebeuren.  Zodra klanten aan Innova zijn overgedragen, krijgen zij hierover bericht. Ze kunnen dan besluiten om te blijven of om alsnog boetevrij over te stappen naar een andere leverancier. Daarvoor geldt wel de normale opzegtermijn van 30 dagen. 

Meterstanden

Energieflex heeft de meterstanden nodig om de eindnota op te kunnen maken. Heb je een slimme meter en is de netbeheerder bevoegd om uw meterstanden uit te lezen? Dan hoef je geen meterstanden door te geven. De netbeheerder leest je meterstand van de slimme meter uit en geeft deze door aan de energieleverancier.

Curator

De curator van EnergieFlex kijkt aankomende tijd of alle schulden betaald kunnen worden. Voor vragen omtrent de afwikkeling van het faillissement kan nog contact worden opgenomen met EnergieFlex. Het is verstandig om te wachten op je eindnota. Indien hieruit blijkt dat je nog geld terug zou moeten krijgen van Energieflex, kun je contact opnemen met de curator via flexenergie@wijnenstael.nl.