Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energie vergelijken voor een voordelig 2018

Energie vergelijken voor een voordelig 2018

Het einde van het jaar staat voor de deur en al een paar weken is bekend dat de energietarieven per 1 januari 2018 flink gaan stijgen. Dit heeft te maken met het Energieakkoord dat op Prinsjesdag bekend is gemaakt. De energiebelasting en ODE (Opslag Duurzame Energie) gaan hierdoor omhoog. Verwacht wordt dat ook de leveringstarieven voor gas en stroom zullen stijgen per 1 januari. Dit kan een grote verandering betekenen in je maandelijkse energiekosten. Wees daarom goed voorbereid, start met energie vergelijken in 2017 en ga goed voorbereid het nieuwe jaar in.

Stijging van energiebelasting en Opslag Duurzame Energie

Op Prinsjesdag is bekend gemaakt dat de energiebelasting en de Opslag Duurzame Energie in de aankomende jaren omhoog zal gaan. Hierdoor stijgt de energierekening van alle huishoudens in Nederland met ruim €70,- per jaar. Dit kan oplopen tot wel €150,- per jaar. Een forse stijging van de energiekosten dus. De regering verhoogd deze tarieven om de doelen uit het Energieakkoord te behalen. Er wordt steeds meer bespaard op het energieverbruik en daarom zijn de belastinginkomsten uit energie gedaald. Niet alleen in 2018 zullen deze tarieven stijgen, ook in 2019 wordt een stijging verwacht.

Gas en stroom duurder in 2018

Op de bovenstaande belasting tarieven kun je niet besparen. Deze zijn vastgesteld door de overheid en gelden voor ieder huishouden in Nederland. Daarom is het goed om de leveringstarieven voor gas en stroom eens onder de loep te nemen. Ook deze zullen per 1 januari 2018 naar verwachting stijgen. Hoeveel deze stijging zal bedragen is nog niet bekend. Dit zal ook op 1 januari duidelijk worden.

Heb jij een variabel contract?

Als je op dit moment een variabel contract hebt of je contract loopt af voor 2018, dan doe je er goed aan om je tarieven nu al vast te zetten. De variabele tarieven stijgen per 1 januari 2018 waardoor je samen met de stijging van de belastingen, nog meer zult gaan betalen voor je gas en stroom. Een huishouden met variabele energietarieven zal naar verwachting €150,- meer kwijt zijn. De nieuwe variabele tarieven zullen, net zoals de vaste tarieven, op 1 januari 2018 bekend worden gemaakt.

Start vandaag nog met energie vergelijken

Wees een grote stijging van je energierekening voor door in 2017 nog te starten met energie vergelijken. Hiermee kun je nog gebruik maken van de voordelige tarieven voor gas en stroom van dit moment. Wacht je hiermee tot in het nieuwe jaar, dan kan je zomaar flink duurder uit zijn. Dat is toch zonde na zo’n dure december maand. Ga daarom goed voorbereid het nieuwe jaar in met lagere energie tarieven. Consumind helpt je graag hierbij.