Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energie: vast of variabel in 2016?

De grote leveranciers hebben bekend gemaakt dat de variabele prijzen voor gas en stroom dalen per 1 juli 2016. Dat klinkt goed, waarschijnlijk denkt u nu ook dat u daarom wel goed zit met uw energiecontract. Toch geven wij het advies om actie te gaan ondernemen. Waarom, dat lichten we u graag verder toe.

Wat houdt de verlaging van de variabele energietarieven in?

Delta heeft aangegeven dat hun klanten een verschil van 145 euro per jaar kunnen verwachten, bij een verbruik van 1.800 m3 en 3.500 kWh. Bent u klant bij Essent met een variabel energietarief? Bij hetzelfde verbruik wordt daar een daling van 88 euro per jaar verwacht. En bij Eneco verwachten ze een daling van 123 euro. Uiteraard is de totale besparing afhankelijk van uw verbruik.

Verlaging gastarieven

De komende prijswijziging van de variabele energietarieven is vooral te vinden bij het gastarief. Dit is te danken aan de daling van de olieprijs, deze twee zijn aan elkaar gekoppeld. Echter is de daling van de olieprijs het eerste merkbaar bij de vaste energieprijzen voor nieuwe klanten. Iedere maand wordt namelijk deze prijs voor vaste energietarieven vastgesteld. Hierdoor was de daling al eerder zichtbaar dan bij de variabele energietarieven, welke over het algemeen 2 keer per jaar wijzigen.

Heeft u vaste energietarieven? Dan merkt u niets van de daling, tenzij u actie onderneemt en overstapt van leverancier. Wij kunnen voor u kijken naar voordeligere leveranciers die voor u de opzegvergoeding van uw huidige leverancier aan u terug betalen. Vraag ons advies.

Advies energie vastzetten of niet?

Uit onze energievergelijkingen blijkt dat zowel in 2015 als in 2016 de goedkoopste energiecontracten te vinden zijn bij de vaste energiecontracten. Het grootste verschil tussen de goedkoopste vaste contract en grootste variabele contract was wel €125,37 op jaarbasis. Vaste tarieven bieden  naast voordeel ook zekerheid. Ons advies is dan ook om de energietarieven vast te zetten. Lees meer over energietarieven vastzetten of niet.

U hoeft niet te wachten tot 1 juli. Juist nu kunt u al profiteren van de lagere energietarieven door een overstap te maken. Dus waar wacht u nog op? Vraag de vergelijking op en laat onze financiële assistenten berekenen hoeveel u gaat besparen. Prettig geregeld. 

Bekijk hier de vergelijking van de energieprijzen


Meer interessante pagina's: Alle energiefabels op een rij - Overstappen van energieleverancier levert geld op

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: energie: vast of variabel in 2016 van Andrey_Popov/Shutterstock.com