Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Elektriciteit wordt omgezet in gas

Tot nu toe kan een Elektriciteit wordt omgezet in gasoverschot aan elektriciteit niet worden opgeslagen. Dat is jammer, want op dagen met veel zon en/ of wind wordt er veel elektriciteit geproduceerd met behulp van zonnecollectoren en windmolens. Om dit niet meer verloren te laten gaan, wordt de overtollige elektriciteit nu omgezet in gas.

Power2Gas: duurzame energie omgezet in gas

Netbeheerder Stedin zorgt, bij wijze van proef, in veertig appartementen voor een Power2Gasinstallatie. Het is de eerste proef in Europa, waarbij duurzame energie wordt omgezet in gas, wat vervolgens wordt gebruikt in huishoudens.

Lagere gasrekening

Voor de bewoners van de proefappartementen is het ook goed nieuws: hun gasrekening gaat omlaag. De bewoners lopen niet het risico dat ze zonder gas komen te zitten, want ze blijven ook aangesloten op het gewone gasnetwerk. Bij een storing in de Power2Gasinstallatie, of bij onderhoud daarvan, kunnen de bewoners terugvallen op het reguliere net.

Stedin heeft op de Hannover Messe een verklaring getekend voor de bouw van de grootste Power2Gasinstallatie van Europa. Deze zal gebouwd worden in Delfzijl en het gas uit deze installatie zal worden gebruikt voor de chemische industrie.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van Stedin.

Bron: RTLnieuws- 17 april 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Dé goedkoopste energieaanbieder - Gratis enrgievergelijker: Consumind - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Elektriciteit wordt omgezet in gas van OlegDoroshin / Shutterstock.com