Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Einde gasregiotoeslag


Wist je dat er diverse tarieven voor toeslagen voor gasregio’s werden gehanteerd? En dat dit per 1 januari 2020 is veranderd? Sindsdien berekenen alle energieleveranciers één toeslag op gas door, ongeacht waar je woont. Overal in Nederland betaalt iedereen in 2020 hetzelfde aan die toeslag.


Momenteel bepaalt de afstand tot de gasbel (aardgasveld in Groningen) nog je tarief. Hoe verder je van de gasbel woont, hoe meer je betaalt (want hoe verder het gas getransporteerd moet worden). In Zeeland, Brabant en Limburg kun je zomaar dertig euro per jaar duurder uit zijn, doordat de gasbel zich in Groningen bevindt. Nederland is in tien gasregio’s opgedeeld.

Eén tarief

In de afgelopen jaren besloten steeds meer energieleveranciers de hoge toeslag op gas te schrappen en voor een standaard gastoeslag in het hele land te kiezen. Inmiddels hanteren 20 van de 25 onderzochte energieleveranciers een standaard tarief. Goed nieuws voor de inwoners van Zuid-Nederland dus!

Vergelijken van energiekosten

Als woningeigenaar heb je helaas geen invloed op welke kosten de overheid doorvoert, maar je hebt wel invloed op de leveringskosten. Overstappers kunnen hiermee honderden euro’s per jaar besparen. Energie vergelijken, de één vindt het leuk om dit uit te puzzelen en de ander ziet enorm op tegen deze klus. Het grootste deel van de Nederlanders behoort tot de laatste groep. Daarom heeft Consumind een energievergelijker voor je gemaakt. Je kunt hierdoor snel zien wat je zou moeten betalen bij de diverse energieleveranciers. En wil je overstappen? Dan helpen we je daarbij. Zo kun je gemakkelijk besparen op je energiekosten. Prettig geregeld!