Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Duurder uit voor energie in 2015

Ieder jaar veranDuurder uit voor energie in 2015dert er weer het één en ander op het gebied van wet- en regelgeving. Zo zullen er volgend jaar een aantal dingen veranderen omtrent uw energierekening: de Opslag Duurzame Energie gaat omhoog en de heffingskorting gaat naar beneden.

Meer Opslag Duurzame Energie betalen in 2015

De Opslag Duurzame Energie bestaat sinds 2013 en dit betaalt u per verbruikte m3 gas en kWh stroom aan uw energieleverancier. Die draagt het af aan de belastingdienst en de overheid gebruikt dit geld vervolgens om duurzame energie te stimuleren. Vanaf 2015 betaalt u voor stroom € 0,0016 per kWh méér dan dit jaar en voor gas € 0,0035 per m3. Bij een gemiddeld verbruik gaat het dan om ongeveer € 12,- wat u op jaarbasis extra betaalt.

Minder heffingskorting op energierekening

Via de heffingskorting krijgt u vanaf 2015 ongeveer € 8,- per jaar minder terug op uw energierekening. Bovendien kunnen gebouwen zonder verblijfsfunctie, zoals garageboxen en algemene ruimtes in een appartementencomplex, volgend jaar helemaal geen aanspraak meer maken op de heffingskorting. Deze korting wordt door de overheid gegeven, vanuit de gedachte dat ieder mens energie nodig heeft om te (over)leven.  Daarom krijgt ieder huishouden een deel van zijn energiekosten terug. Maar volgend jaar wat minder dan dit jaar.

Verplicht energielabel

Wat er ook verandert, is het energielabel. Volgend jaar ontvangen alle huiseigenaren en brief met daarin het energielabel van hun huis. Dit wordt namelijk verplicht bij het verhuren of verkopen van huizen. Voor een paar tientjes kunt u het voorlopige label laten omzetten naar een definitief label.

Meer interessante pagina's: Vergelijk nu de energietarieven - Energietarieven: vastzetten of niet? - Dé goedkoopste energieaanbieder - Gratis energievergelijker - Consumind


Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Duurder uit voor energie in 2015 van PhotoSGH/ Shutterstock.com