Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Consumenten willen energieverbruik in de gaten houden

Bijna een derde van alle consumenten blijkt behoefte te hebben aan meer inzicht in hun energieverbruik. Het zijn vooral mensen die moesten bijbetalen én degenen die willen overstappen naar een andere leverancier, die hun verbruik beter in de gaten willen houden.

De USP Marketing Consultancy doet maandelijks een consumentenonderzoek. Hierin stellen zij iedere maand dezelfde vraag: ‘Heeft u voldoende inzicht in uw energieverbruik?’ Het overgrote deel van de consumenten (59%) vindt van wel en bijna een derde (31%) vindt van niet. Beide groepen hebben interesse in handige ‘tools’ om het verbruik beter in de gaten te houden.

De meeste consumenten willen de gegevens lezen op een website. Aflezen in een app op de telefoon of tablet is beduidend minder populair, net zoals apps waarmee men op afstand apparaten kan uit- of inschakelen.

Energieverbruik bijhouden met de slimme meter

In 2020 zal, naar alle waarschijnlijkheid, ongeveer 80 procent van de Nederlanders een zogenaamde slimme energiemeter hebben. Met deze meter kunnen consumenten eenvoudig hun verbruik in de gaten houden. En omdat veel Nederlanders dat willen, gaat de overheid er vanuit dat de doelstelling (80% van de huishoudens heeft in 2020 een slimme meter) wel gehaald gaat worden.

De energieverbruikstool van Consumind

Voordat het zover is, kunt u de energieverbruiks-tool van Consumind gebruiken! Hiermee wordt uw wekelijkse en jaarlijkse verbruik in een handomdraai zichtbaar. Zo kunt u niet alleen besparen door over te stappen van leverancier, maar ook door u verbruikskosten in de hand te houden.

Bron: Bouwenwonen.net- 28 augustus 2014

Meer interessante pagina's: Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Kosten die meegenomen worden bij de energievergelijking - Wanneer wijzigen de energietarieven? - Een goedkope energieaanbieding van Consumind 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage