Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Check via internet het energielabel van uw huis!

Bouw-, eneCheck via internet het energielabel van uw huisrgie- en installatiebedrijven hebben de handen ineen geslagen en het samenwerkingsverband Meer met Minder opgericht. Vanuit dit samenwerkingsverband is de zogenaamde energielabel-atlas gelanceerd: op www.energielabelatlas.nl kunt u opzoeken wat het energielabel is van uw huis.

Zelf het energielabel aanpassen

Dit label is afgegeven door een gecertificeerd inspecteur, op basis van openbare gegevens. Zo wordt er onder meer gekeken naar de geldende bouwnormen in het bouwjaar van uw huis. Maar u kunt zelf ook wijzigingen doorvoeren op de site. Stel dat u muurisolatie of dubbel glas heeft laten aanbrengen, dan kunt u dat op de energielabel-atlas aangeven. Het label wordt dan opnieuw bepaald en aangepast. De labels die zijn uitgedeeld op basis van openbare gegevens blijken echter prima te kloppen: uit steekproeven blijkt dat deze labels  bijna in alle gevallen maar maximaal één stap van het officiële label afwijken.

Bewustwording van energiezuinige woning

De bedoeling van de atlas is in eerste instantie om huiseigenaren bewuster te maken van het al of niet energiezuinig zijn van hun woning. Daarom vindt u op de website ook energiebesparende tips, en bedrijven die deze werkzaamheden kunnen uitvoeren. Want voor de bouw-, energie- en installatiebedrijven is dit natuurlijk ook gunstig: hoe meer huiseigenaren besluiten om hun huis energie-efficiënter te maken, hoe meer werk zij hebben.

Financiering van energiebesparende maatregelen

Voor veel huiseigenaren is de financiering van energiebesparende maatregelen nog een drempel. U kunt echter onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op een lening van het Nationale Energiebespaarfonds. Meer informatie hierover vindt u op www.ikinvesteerslim.nl.

Bronnen: FrieschDagblad - 21 mei 2014, De krant van Midden-Drenthe - 27 april 2014

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking - Hoe werkt de energievergelijking? - De overstapservice - Overstappen van de energieleverancier levert u geld op 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

 

 

Afbeelding: Check via internet het energielabel van uw huis! van Gopixa/ Shutterstock.com