Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Besparen op Warme Truiendag!

10 februari is het weer Warme Truiendag in Nederland. Een initiatief om heel Nederland gezamenlijk te laten besparen op de energiekosten om de broeikasgassen te verminderen. Veel bedrijven, scholen maar ook huishoudens zetten de verwarming een graad lager om zo te besparen. Hiermee bespaar je per dag zo'n 6% energie! Maar wat kun je nou nog meer doen om te besparen op je energie?

 Bespaar direct op de energiekosten

Korter douche

Klinkt heel logisch, maar wanneer je korter onder de douche staat bespaar je niet alleen water uit maar ook nog eens de energie die je nodig hebt om het water warm te krijgen. Mocht je nou heel graag onder de douche staan, dan kun je altijd een zonneboiler of een douche-wtw (warmteterugwinning) aanschaffen. Bij een zonneboiler wordt namelijk je water opgewarmt door zonne-energie.  Bij warmteterugwinning door middel van je douchewater, wordt de warmte van je weggespoelde water opgevangen! 

Groene stroom 

Zit je op dit moment aan een contract vast waarbij je geen gebruik maakt van groene stroom? Dan kun je via Consumind overstappen naar een energieleverancier die wel groene stroom levert. Hiermee help je de broeikasgassen te verminderen én draag je bij aan een groener Nederland. Met jouw keuze voor groene stroom, investeer je namelijk mee aan de ontwikkeling en innovatie op het gebied van groene stroom. 

Bespaar direct op de energiekosten

Wassen op een lagere tempratuur

Zet die wasmachine maar eens op 30 graden. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook nog eens voor je kleding. Kijk bij het kopen van je wasmachine ook eens naar het energielabel. Heeft de machine een A+++ label? Dan is je wasmachine energiezuinig. Was ook altijd met een volle trommel en centrifugeer op de hoogste stand. Dit scheelt weer in de wasdroger. 

Naast deze drie tips zijn er natuurlijk nog honderden tips op te noemen om te besparen op de energie. Zo kun je je huis beter laten isoleren, de verwarming 's nachts lager zetten, de was buiten laten drogen en natuurlijk je energieslurpende apparatuur vervangen voor energiezuinige. Zo kun je op korte termijn al veel besparen op je energie. 

Besparen op je energiekosten via Consumind

Naast de veranderingen in je huis, is het ook goed om eens te kijken naar je energiecontract zelf. Zo kun je vaak al honderden euro's per jaar besparen op je energiekosten wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Tussen de goedkoopste en de duurste energiecontacten zit vaak al meer dan €100 verschil.

Wil jij direct besparen op je energiekosten? Meld je dan aan via onderstaande knop. Wij bekijken alle energietarieven voor je en kiezen voor jou de juiste energieleverancier. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Prettig geregeld! 

Bespaar direct op de energiekosten