Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

ACM dwingt energiebedrijven om heldere informatie te geven

ACM dwingt energiebedrijven om heldere informatie te gevenEind vorig jaar heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) met de energiesector afspraken gemaakt over de informatie die de bedrijven aan consumenten geven. Deze moest worden aangepast, omdat klanten recht hebben op heldere en begrijpelijke informatie, die bovendien goed te vergelijken is. Recent heeft het ACM drie energiebedrijven op de vingers getikt die de informatie nog steeds niet volgens de regels aanbieden. Bij twee van de drie bedrijven was dreiging met een dwangsom nodig om ze aan te zetten tot actie.

ACM blijft controleren

ACM-bestuurder Anita Vegter zegt hierover: ’Het is teleurstellend dat we nu toch weer moeten handhaven. ACM blijft optreden tegen bedrijven die hun klanten niet juist of niet volledig informeren. Duidelijke informatie is essentieel voor consumenten om te kunnen vergelijken en een keuze te kunnen maken’.

Gewoon Energie en Energieflex hebben informatie aangepast

De bedrijven Gewoon Energie en Energieflex hadden de boodschap kennelijk nog niet begrepen en het ACM heeft gedreigd met een dwangsom om de bedrijven te dwingen zich aan de eerder gemaakte afspraken te houden. Gewoon Energie was niet duidelijk over het feit dat ze optreden als wederverkoper van energieleverancier Anode. Bovendien gaven ze onjuiste en onduidelijke informatie over de bedenktijd die consumenten hebben als ze een contract afsluiten. Het bedrijf heeft hun website nu uit de lucht gehaald.

Ook Energieflex was onduidelijk over de bedenktijd en het was voor consumenten lastig om zelf te berekenen wat hun verbruikskosten zijn. Inmiddels heeft Energieflex de informatie aangepast. Het derde bedrijf, waarvan de naam door het ACM geheim wordt gehouden, heeft al zijn informatie aangepast.

Bron: RTLZ.nl- 12 oktober 2015

Meer interessante pagina's: Start direct het energievergelijk - Gratis energievergelijker - Consumind - Overstappen van energieleverancier levert u geld op! - Meer consumenten stappen over van energieleverancier 

 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: ACM dwingt energiebedrijven om heldere informatie te geven van Matthew Benoit/ Shutterstock.com