Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

2014 was een goed zonnejaar

2014 was een goed zonnejaarHet afgelopen jaar was een goed jaar voor iedereen met zonnepanelen of een andere zonne-energie installatie. We hadden in 2014 meer zonne-uren dan gemiddeld: 1845 uur in plaats van de gemiddelde 1639 uur. Ook de zonne-instraling lag hoger dan het gemiddelde. Dit is de hoeveelheid ingestraalde zonne-energie per oppervlakte-eenheid in een bepaalde periode.

Niet in heel Nederland is de zonne-instraling hetzelfde. Sowieso hangt het af van de plaatsing van de zonnepanelen: gericht naar het zuiden, onder een hoek van 38° is de opbrengst het hoogst. Maar er zijn ook regionale verschillen, want de zon schijnt tenslotte niet overal tegelijk even fel en even lang.

Als u zelf wilt berekenen of uw zonne-energie installatie goed werkt, dan deelt u de jaarlijkse opbrengst in kilowattuur (kWh) door het totale vermogen van de installatie (in kilowatt piek, kWp). Kijk voor meer informatie hierover op zonnestroomnl.nl.

Bron: Zonnestroomnl.nl- 8 januari 2015

Meer interessante pagina's: Nu energietarieven vergelijken - Checklist energieverbruik huishoudelijke apparaten - Energieprijzen vergelijken ingewikkeld? Welnee - Overstappen van energieleverancier levert u geld op!

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: 2014 was een goed zonnejaar van CreativeNature R.Zwerver/ Shutterstock.com