Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

1 op de 10 huishoudens in Nederland lijden aan energiearmoede

Een woord dat je niet vaak hoort, maar vaker dan gedacht voorkomt onder de Nederlandse huishoudens; energiearmoede. Een fenomeen dat makkelijk verholpen kan worden door het verlagen van de energiekosten. Simpele maatregelen, maar die gebeuren niet vanzelf.

Energiearmoede, wat is dat?

Het begrip energiearmoede is heel gemakkelijk uit te leggen. Het is namelijk het verschijnsel waarbij huishoudens een energierekening hebben die eigenlijk te hoog is voor hun inkomen. Hierdoor bouwen ze schulden op, omdat ze de energierekening niet meer kunnen betalen of moeite hebben om deze te betalen. Circa 10% van de huishoudens in Nederland heeft te maken met energiearmoede. Ten opzichte van andere landen in Europa wordt er weinig aandacht besteed aan energiearmoede in Nederland.

Bespaar nu op de energiekosten

Advies op maat

Het blijkt dat er met een goed advies op maat veel te behalen valt bij het besparen op de energierekening. Dit kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Niet alleen goed voor de portemonnee maar ook nog eens voor het milieu. Want niet alleen op het energiecontract, maar ook in en om het huis valt veel te besparen.

Roei energiearmoede uit via Consumind 

Huishoudens voeren de simpele besparingsmaatregelen toch minder vaak vanuit zichzelf door. Het is in de ogen van de huishoudens vaak te moeilijk, teveel gedoe of het levert in gedachten toch niet veel op. Daarom zijn wij er van Consumind. Wij kunnen alles voor je berekenen en zorgen dat je flink kunt besparen op je energiekosten. Het enige wat jij hoeft te doen is je verbruik en je huidige energieleverancier doorgeven. Wij zoeken de beste energieleverancier voor je én mocht je willen overstappen dan regelen we dit voor je, gratis en voor niets. Prettig geregeld!

Wil jij ook besparen honderden euro’s besparen op je energierekening? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Bespaar nu op de energiekosten

Maatregelen in huis

Je kunt niet alleen besparen op je energiecontract, maar ook door kleine maatregelen in huis. Zo kun je bijvoorbeeld ’s avonds de gordijnen dichtdoen, de verwarming lager zetten, tochtstrip’s bij de deur plaatsen, radiatorfolie achter de radiator plakken en de warmwaterbuizen isoleren met buisisolatie. Zo kun je flink besparen op je energiekosten, door minimale aanpassingen. Meer tips over besparen in huis lees je hier!