Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nieuwe energieleverancier, wegens scheiding, verhuizing uit ouderlijk huis/studentenhuis

1. Aanmelden energieleverancier

Je hebt nog geen contract, omdat je uit het ouderlijk huis of studentenhuis verhuist of omdat het energiecontract op naam van je ex-partner staat. Daarom moet je een aanmelding indienen bij een energieleverancier. Om het je makkelijk te maken, hebben wij alvast een aantal energieleveranciers geselecteerd op basis van prijs en service. Je kun één van deze leveranciers kiezen, maar je kunt ook contact opnemen met een andere leverancier. Als je nu gelijk een online overstapaanvraag wil doen, klik dan op de link om de leveranciers te vergelijken en een overstap aan te vragen.

2. Ontvangst overeenkomst van energieleverancier

Nadat je een aanvraag hebt ingediend, ontvang je binnen enkele werkdagen de overeenkomst van de energieleverancier per post en/of per mail. Na ontvangst van de overeenkomst heb je wettelijk veertien kalenderdagen bedenktijd. Je hebt de tijd om de overeenkomst goed door te lezen en om de leveringskosten te bekijken, zodat je weet waarmee je akkoord gaat. Als je niet akkoord gaat, moet je de overeenkomst annuleren bij de energieleverancier zelf. Ga je wel akkoord, dan wordt de levering gestart door de nieuwe energieleverancier, vanaf de leverdatum die vermeld staat in de overeenkomst. 

3. Doorgeven meterstanden aan energieleverancier

Voordat de levering begint, ontvang je van de nieuwe energieleverancier een meterstandenkaart of een mail om je meterstanden door te geven. Geef deze direct door, want als je de meterstanden te laat, of helemaal niet doorgeeft, schatten ze je meterstanden. Dit kan nadelige gevolgen voor je hebben. Noteer ook voor jezelf de meterstanden, zodat je hiervan een bewijs hebt.

4. Start levering door energieleverancier

Je nieuwe energieleverancier start met de levering op de in de overeenkomst gemelde leverdatum. Je betaalt dan ook het eerste termijnbedrag.

Open onze checklist in PDF zodat je deze kunt uitprinten of opslaan op de computer.

Meer interessante pagina's: Start nu de energievergelijking - De overstapservice - Overstappen van energieleverancier levert je geld op! - Cadeaus energiemaatschappijen wassen neus

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage 
 

Afbeelding: verhuizing van Sean Locke Photography / Shutterstock.com