Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Gemiddeld energieverbruik

Met een gemiddeld energieverbruik wordt het gemiddelde verbruik van gas en elektriciteit in jouw woning bedoeld. Dit is afhankelijk van het type woning waarin je woont maar ook hoe vaak en hoeveel elektrische apparaten je gebruikt. Voor een vrijstaande woning heb je meer gas nodig om de ruimte te verwarmen dan voor en appartement of tussenwoning. Het gemiddelde elektriciteitsverbruik is vooral afhankelijk van de grootte van je huishouden.

Gemiddeld energieverbruik per woning en huishouden

Om het juiste gemiddelde energieverbruik te kunnen berekenen heb je jaarnota’s nodig van voorgaande jaren. Door het energieverbruik bij elkaar op te tellen en daarna te delen door het aantal jaar, bereken je het gemiddelde energieverbruik van je woning.

Beschik je niet over de jaarnota’s van afgelopen jaren? Dan kun je gemakkelijk gebruik maken van onderstaande tabellen. Hier vindt je het gemiddelde energieverbruik van verschillende woningen en aantal personen in een huishouden. Met deze gegevens of met het eigen uitgerekende verbruik kun je een kloppende vergelijking maken. Zo kun je minder betalen voor energie, zonder direct je energieverbruik te verminderen.

Appartement

Tussenwoning

Hoekwoning

Vrijstaande woning

Besparen op het energieverbruik

Wil je minder betalen voor energie? Dan kun je starten met het verminderen van je energieverbruik. Dit doe je door minder elektrische apparaten te gebruiken of door de verwarming een paar graden lager te zetten voor een langere periode. Er zijn verschillende manieren waarop je je energieverbruik kunt verlagen. Je gemiddelde energieverbruik daalt hierdoor natuurlijk ook. Op onze website kun je verschillende tips vinden om te besparen op je energieverbruik. Maar de beste manier om te besparen om je energiekosten is natuurlijk het vergelijken van meer dan 23 energieleveranciers én het maken van een overstap! 

*bron: Nibud.nl