Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Dubbele stroommeter

Dubbele stroommeter

Bij een dubbele meter worden er twee tarieven gehanteerd, namelijk voor de dag (normaaltarief) en voor de nacht (daltarief). Het daltarief is lager dan het normaaltarief. Vroeger was het verschil tussen normaal/dal tarief en een enkel tarief groot, waardoor er veel bespaard kon worden. Tegenwoordig is dit verschil niet meer zo groot.

Analoge of digitale stroommeter

Los van het feit of je een enkele of een dubbele meter hebt, is de meter analoog of digitaal. Een analoge meter draait zodra je stroom verbruikt. Bij een digitale meter, ook wel slimme meter genoemd, wordt het verbruik digitaal weergegeven. Het verbruik van stroom wordt in kWh (kilowattuur) aangeduid.

Normaaltarief en daltarief bij een dubbele stroommeter

Bij een dubbele meter wordt er een normaaltarief en daltarief gehanteerd. In Noord-Brabant en Limburg geldt het daltarief op werkdagen tussen 21.00 uur 's avonds en 7.00 uur 's ochtends, alle uren in het weekend en op officiële feestdagen. Eén week heeft 98 uur daltarief en 70 uur normaaltarief. In de rest van Nederland geldt het daltarief op werkdagen tussen 23.00 uur 's avonds en 7.00 uur 's ochtends, alle uren in het weekend en op officiële feestdagen. Eén week heeft 88 uur daltarief en 80 uur normaaltarief.

Meer interessante pagina's: Start nu de energievergelijking - Energieprijzen vergelijken ingewikkeld? Welnee - Welke kosten worden er meegenomen in de vergelijking? - Het moment dat de energietarieven wijzigen

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage 

 

Afbeelding: Dubbele stroommeter van