Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Registreer dit jaar nog je voertuig en bespaar minimaal €122

Tractor

Golfkarretjes, quads, grote grasmaaiers, tractors en alle andere voertuigen die tot nu toe anoniem konden rondrijden, moeten vanaf 2022 een kenteken hebben. Langzame en kleine voertuigen die niet zomaar ‘anoniem’ bestuurt kunnen worden, zoals hoogwerkers of fruittreintjes, zijn hiervan uitgezonderd.

Vanaf 2025 moeten alle voertuigen geregistreerd zijn die op de openbare weg rijden en sneller zijn dan een wandelaar (6 km/u). Hierbij is de openbare weg ook een eigen oprit die voor andere bereikbaar is. De registratie is nu nog €18, maar zal vanaf 2022 vervangen worden door een keuring van minimaal €140. Door keurings- en registratiekosten kunnen de kosten zelfs nog veel hoger oplopen.

De RDW is de organisatie die de kentekenregistraties in Nederland verzorgt. Volgens de RDW zijn al voor ongeveer 85 procent van de desbetreffende voertuigen een registratie aangevraagd. Het registreren van alle voertuigen vergemakkelijkt volgens de RDW de handhaving en draagt bij aan de verkeersveiligheid.

WA-verzekeren

Er geldt een verzekeringsplicht voor alle motorische voertuigen die geregistreerd staan. Hiervoor moet minimaal een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) voor worden afgesloten. Zorg er dus voor dat je een WA-verzekering afsluit als je jouw voertuig gaat registreren. Als je voertuig niet is verzekerd zal je een boete ontvangen. Dit geldt overigens ook als je tractor (sneller dan 40 km/u) niet APK-goedgekeurd is.

De voordeligste WA-verzekeringen vind je hier!