Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Huidige energiecontract mee naar nieuwe woning

Huidige energiecontract mee naar nieuwe woning

1. Verhuizing doorgeven aan energieleverancier

Neem ruim voor de verhuizing contact op met jouw energieleverancier. Tegenwoordig kun je bij veel energieleveranciers de verhuizing ook online doorgeven. Vaak kan dit al drie maanden van tevoren. Informeer ook naar de eventuele administratieve kosten bij de verhuizing. De energieleverancier zorgt ervoor dat de netbeheerder wordt ingelicht.
LET OP: Verhuis je naar een nieuwbouwwoning? Geef dan ook je verhuizing door aan de netbeheerder die de levering verzorgt in de regio van je nieuwe woning. Bekijk hier een overzicht met de netbeheerders.

2. Meterstanden doorgeven aan energieleverancier

Nadat je de verhuizing hebt doorgegeven, ontvang je een meterstandenformulier of je geeft de meterstanden online door. Dit doe je op de dag van de overdracht. Het handigste is het om dat samen met de vorige bewoner van je nieuwe huis te doen; dan kun je achteraf nooit gedoe krijgen over de meterstanden. Geef daarnaast ook de meterstanden op van je oude woning, bij voorkeur samen met de nieuwe bewoner. Wees op tijd met het doorgeven van de meterstanden, anders maakt de energieleverancier een schatting en komt niet per se overeen met je werkelijke verbruik! Bewaar de meterstanden ook voor je eigen administratie.

3. Ontvangst eindnota voor levering energie

Op het oude woonadres ontvang je de eindnota, waarop staat hoeveel je aan termijnbedragen hebt betaald en hoeveel je daadwerkelijk verbruikt hebt.

4. Ontvangst bevestiging van energieleverancier over verhuizing

Op het nieuwe woonadres ontvang je een bevestiging met daarin de ingangsdatum van de levering op het nieuwe adres. Het termijnbedrag voor het nieuwe adres kan afwijken van die van het oude adres. Dit komt omdat het termijnbedrag gebaseerd wordt op het historisch verbruik van de woning en de door jouw afgesloten tarieven in het energiecontract.

Is er nog geen nieuwe bewoner bekend voor de oude woning? Dan kun je de netbeheerder verzoeken om de energieaansluiting in de woning te laten afsluiten. Hieraan kunnen wel afsluitkosten verbonden zijn en mogelijk moet de nieuwe bewoner op zijn beurt aansluitkosten betalen.

Open deze checklist in PDF hier zodat je deze kunt uitprinten of opslaan op de computer.

Meer interessante pagina's: Start de energievergelijking nu - Energieleveranciers vergelijken gaat in 3 simpele stappen - Meer consumenten stappen over van energieleverancier - Stappenplan energieaanbieders vergelijken 

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

Afbeelding: Huidige energiecontract mee naar nieuwe woning van Bikeriderlondon/ Shutterstock.com