Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Consumenten besparen bijna 400 miljoen euro in 2016

Bijna 400 miljoen euro bespaar door consumenten in 2016Een nieuw energiecontract, een andere verzekering of renteverlaging op kredieten en leningen. Nederland is in de ban van besparen. Op jaarbasis hebben Nederlandse gezinnen ruim €380,- bespaard op de vaste lasten, alles bij elkaar opgeteld is dit zo’n €387 miljoen. Ook is er in 2016 meer gespaard dan normaal. Dit is gebleken uit de Nationale Vergelijkingsmonitor 2016.

Besparen op energie en verzekeringen het populairst

In 2016 zijn de besparingen vooral gerealiseerd op gebied van energie en verzekeringen. Op een energiecontract was de gemiddelde besparing €167,- . Op een autoverzekering of zorgverzekering kon gemiddeld €112,- bespaard worden. In alle categorieën van de vaste lasten kwamen besparingen voor van wel meer dan €250,- per product.

De hoogte van de besparing op energie wordt beïnvloed door het soort contract en de tarieven. Op een variabel contract wordt namelijk meer bespaart dan op een contract met vaste tarieven. Ook bij verzekeringen is de hoogte van de besparing afhankelijk van het soort dekking dat gewenst is.

Overstappen loont!

Het wisselen van energieleverancier en het overstappen naar een andere verzekeraar loont. Maar niet alleen op deze producten kun je besparen. Ook op je hypotheek, leningen en kredieten en je telecom abonnementen valt winst te behalen.

Consumind heeft al meer dan 750.000 huishoudens in Nederland geholpen met besparen. Met soms wel besparingen van honderden euro’s op jaarbasis. Wij regelen de overstap voor de verschillende producten voor je én jij bespaart geld. Dat wil jij toch ook? 

Ik wil besparen op mijn vaste lasten

Start direct met besparen!