Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je afsluit zodat je aanspraak kan maken op een vergoeding voor schade aan personen of goederen. Je hoeft de schade niet zelf veroorzaakt te hebben. De aansprakelijkheidsverzekering dekt ook schade die is veroorzaakt door je partner, kinderen of huisdieren. De verzekeringsspecialisten van Consumind Finance helpen je graag bij het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen.

Een bal door het raam, een vaas die omgestoten wordt of andere schade die is veroorzaakt kun je verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering een uitkomst

Stel, je glas rode wijn valt om op het nieuwe witte tapijt van je schoonmoeder of je bent bij vrienden op bezoek en je hond springt tegen een dure vaas aan die omvalt in 1000 stukjes. Je gaat per ongeluk op de zonnebril van je vriendin zitten die op de bank lag of je kind ontdekt dat een tak prima tekenmateriaal is voor op de auto van de buren. Er zijn natuurlijk tal van scenario’s te bedenken waarbij het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering een uitkomst is. 

Schade tegen materiële zaken en personen

De aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen het financiële risico voor schade door onzorgvuldig handelen. Het beschermt je niet alleen tegen materiële schade, maar ook tegen schade aan personen en schade aan zaken. Letselschade tussen verzekerden onderling is ook meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Als je met een kind achterop de fiets een aanrijding veroorzaakt en het kind loopt hierdoor letsel op, dan kan het kind jou als ouder aansprakelijk stellen voor de schade en zal de aansprakelijkheidsverzekering de letselschade van je kind in behandeling moeten nemen.

Een schade hoeft ook niet perse door jou of een gezinslid veroorzaakt te zijn. Stel er springt een waterleiding in jouw huis en dit leidt tot waterschade bij je buren. Deze schade heb je niet direct veroorzaakt maar de aansprakelijkheidsverzekering vergoedt deze schade op de grond van de wet.

Geen dekking

Er zijn natuurlijk ook situaties die niet door je aansprakelijkheidsverzekering wordt gedekt. Hieronder vindt je een overzicht met de meest voorkomende gevallen waarin een verzekeraar kan besluiten om niet uit te keren. Deze lijst is niet volledig omdat het per verzekeraar verschilt. Je dekking staat altijd vermeld op je polisblad. De verzekeraar keert niet uit als de schade:

  •  opzettelijk is toegebracht zoals vandalisme;
  • onder invloed van alcohol of drugs is veroorzaakt;
  • het gevolg is van seksuele handelingen;
  • veroorzaakt is door motorrijtuigen, luchtvaartuigen of vaartuigen;
  • in groepsverband is veroorzaakt
  • is ontstaan aan spullen die gehuurd, gepacht, geleased of gestolen zijn;
  • is ontstaan door bezit of gebruik van illegale wapens;
  • is toegebracht door een verzekerde die niet (meer) in Nederland woont;
  • is van iemand die op je aansprakelijkheidsverzekering is meeverzekerd;
  • puur financieel is.

Niet verplicht

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar de verzekeringsspecialisten van Consumind zien dit als een onmisbare verzekering. De aansprakelijkheidsverzekering is voor een paar euro per maand af te sluiten en hiermee kun je jezelf en je dierbaren verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,5 miljoen euro. Als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan een ander ben je immers veel duurder uit. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. 

Gegarandeerde pakketkorting bij overstap

Heb je elders al een aansprakelijkheidsverzekering lopen dan kun je deze vergelijken via Consumind Finance. Wanneer je wilt overstappen met 3 of meer verzekeringen, bieden we een minimale pakketkorting van 10% aan. Je bent dan dus altijd voordeliger uit met een overstap. Nog geen aansprakelijkheidsverzekering afgesloten maar wel interesse? Ook dan kan de verzekeringsspecialist van Consumind Finance een mooi aanbod doen. 

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage