Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Telecomaanbieders komen met lage prijzen in concurrentiestrijd om gigabit-internet

Gigabit-internet

Waar energie steeds duurder wordt, wordt glasvezelinternet steeds goedkoper. Dit komt met name door het hoge tempo waarin het glasvezelnetwerk wordt uitgerold in Nederland. Ziggo heeft sinds kort haar netwerk naar gigabit-snelheid geüpgraded waardoor de competitie tussen telecomaanbieders los kan gaan. Dit is voordelig voor consumenten aangezien hierdoor aantrekkelijke deals en lage prijzen worden aangeboden.

Wat is gigabit-internet?

Als je een gigabit-internetabonnement afsluit dan betekent het dat je een maximale downloadsnelheid hebt van 1 gigabit per seconde (1 Gbit’s/s of 1000 Mbit’s/s). Dit betekent dat de maximaal verkrijgbare internetsnelheid op veel adressen wordt verdubbeld. Hieronder staan de grootste aanbieders van een giganet-internetabonnement.

 

Internet

Internet en tv

KPN (glasvezel)

€57,50

€67,50

T-Mobile (glasvezel)

€45

€57,50

Ziggo (kabel)

€65,50

€96

Delta (kabel)

€69

€76,50

Caiway (kabel)

€64,50

€69,50

Maandelijkse prijzen gebaseerd op het laagste gigbabit- internetabonnement en internet en tv-aanbod. Peildatum: 13-4-2022.

Aanbiedingen

Naast de prijzen in de bovenstaande tabel stunten aanbieders met hoge kortingen. Zo biedt Ziggo 50% korting aan voor de eerste 6 maanden. T-Mobile biedt €15 euro korting aan op gigabit-internet en €12,50 korting op interactieve televisie. Ook KPN biedt flinke korting aan op het eerste jaar internet met de totale kosten van €345. Andere kleinere providers blijven nog altijd uit met kortingsacties, omdat de meeste gebonden zijn aan het KPN-netwerk en hier een vast inkooptarief voor moeten betalen.

Prijsverhoging op komst

Voornamelijk nieuwe klanten profiteren op dit moment van de competitie tussen telecomaanbieders. Bestaande klanten gaan wel meer betalen. Jaarlijks voeren de telecomaanbieders een prijsverhoging door. Hoe hoog deze verhoging op dit moment is valt nog niet te zeggen.