Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

KPN verhoogt prijzen voor internetabonnementen

Internetabonnement KPN

KPN heeft aangekondigd dat het de internetprijzen met gemiddeld 1,90 euro per maand verhoogt, met ingang van 1 juli. Volgens KPN is de prijsverhoging geen gevolg van de hoge inflatie, aangezien die harder stijgt dan de doorgevoerde prijsstijging. Door de prijzen te verhogen kan KPN het stijgende dataverbruik als gevolg van veranderende werkgewoonten en de groeiende populariteit van streamingdiensten bijhouden.

Investeringen van KPN

Ondanks deze veranderingen houdt KPN vol dat zijn prijzen nog steeds relatief concurrerend zijn in vergelijking met die van andere telecombedrijven zoals Ziggo. De kleine prijsverhoging weerspiegelt de aanzienlijke investeringen die KPN in zijn infrastructuur heeft gedaan in het behoud van datasnelheden en connectiviteit, zoals glasvezelinternet. Ook geeft KPN aan flink te investeren in veiligheid van het netwerk.

Kwaliteit boven prijs?

KPN blijft nog altijd een van de duurste opties om een internetabonnement bij af te sluiten. Als je snelle datasnelheden en betrouwbare service boven alles stelt, dan ben je misschien bereid er iets extra voor te betalen. Maar als de prijs je eerste zorg is, dan kun je andere opties overwegen, zoals kiezen voor een lager abonnement of een andere internet provider.

Prijsstijging abonnementen

Bijna alle internetabonnementen van KPN worden dus duurder. Ze stijgen gemiddeld met 3,5 procent. Alleen het abonnement met de grootste bandbreedte blijft gelijk in prijs (1Gbit/s). Aan de kosten voor een tv-abonnement verandert nagenoeg niets. Ook de prijzen voor bellen en Digitenne blijven bij KPN gelijk.