Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaartips reisverzekering

Bespaartips reisverzekeringen

1. Combineer verzekeringen

Als je meerdere verzekeringen bundelt (bijvoorbeeld rechtsbijstands-, aansprakelijkheid-, opstal-, inboedel- en reisverzekering) dan kun je hiervoor soms korting krijgen bij verzekeraars. In principe werkt dit hetzelfde als het afsluiten van een alles-in-1 pakket bij je telecomprovider.

2. Wees niet over- of onderverzekerd

Check regelmatig of je verzekering nog wel de beste optie is. Probeer hier jaarlijks (of vaker!) even voor te gaan zitten. Hierdoor voorkom je dat je te veel betaalt voor een reisverzekering met wereld, wintersport- en onderwatersportdekking, terwijl je al 3 jaar niet buiten Nederland op vakantie bent geweest. Als je hier toch een jaarlijkse activiteit van maakt kun je gelijk vergelijken of je huidige verzekeraar nog wel de voordeligste is. Vaak kan het na een jaar met dezelfde dekking goedkoper bij een andere verzekeraar. Wees ook niet onderverzekerd!

Hetzelfde verhaal kan ook worden omgedraaid. Zo moet je niet op wintersport gaan zonder extra reisverzekering.

3. Doorlopende of kortlopende reisverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je kiezen voor een kortlopende (duur van één reis) of doorlopende (hele jaar). Hiervoor zijn een aantal voor en nadelen op te noemen. Zo is een kortlopende reisverzekering een stuk voordeliger als je eenmalig een korte reis maakt. Met een doorlopende reisverzekering ben je veelal voordeliger uit als je vaker op reis gaat. Je bent hiermee namelijk het hele jaar door verzekerd en kunt aanvullende verzekeringen toevoegen, zoals werelddekking, winter- en onderwatersport en een annuleringsverzekering. Als je dus vaker dan één keer op reis gaat, kies dan voor de doorlopende reisverzekering.

4. Zorgkosten bij reisverzekering

De basisverzekering van je zorgverzekering dekt in Europa alleen de spoedeisende hulp. Voor volledige dekking moet je aanvullende zorgdekking bij je reisverzekering afsluiten. Zo ben je beter verzekerd als je iets overkomt in het buitenland. Let goed op welke zorg dekking je afsluit bij je reisverzekering. Als je buiten Europa reist moet je een zorgdekking afsluiten die wereldwijd zorgkosten vergoed. Een goede zorgdekking in het buitenland kan je enorm veel geld besparen!

5. Reizen naar een gebied met negatief reisadvies

We hebben tijdens de coronacrisis gezien dat voor veel landen en gebieden in de wereld een oranje of rood reisadvies wordt afgegeven. Als je gaat reizen met dit advies keert je reisverzekering in bijna alle gevallen niets uit! Naast het risico wat je al neemt om af te reizen naar een gebied met negatief reisadvies loop je dus ook het risico om flink wat geld te moeten betalen als er iets fout gaat waar je normaal gesproken je verzekering voor kan inschakelen. Doe dit dus niet!

6. Vergelijk!

De prijzen van verzekeraars veranderen elk jaar, waardoor het dus handig is om jaarlijks te vergelijken. Desalniettemin is het vergelijken van een verzekering helemaal gratis! Onze adviseurs  geven je graag kosteloos advies over de goedkoopste verzekeringen. Mocht het ergens anders goedkoper zijn dan regelen wij ook nog eens de overstap voor je. Is je huidige verzekeraar de goedkoopste optie? Dan is er geen reden om weg te gaan en kunnen wij de verzekering voor je verlengen. Prettig geregeld!

Bekijk ook onze bespaartips voor energiemobiele telefonie en hypotheken om nog meer op je vaste lasten te besparen!

Ga terug naar de verzekeringen homepage

Ga terug naar de Consumind Finance homepage