Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaartips rechtsbijstandverzekering

Bespaartips rechtsbijstand

1. Combineer verzekeringen

Als je meerdere verzekeringen bundelt (bijvoorbeeld rechtsbijstands-, aansprakelijkheid-, opstal-, inboedel- en reisverzekering) dan kun je hiervoor soms korting krijgen bij verzekeraars. In principe werkt dit hetzelfde als het afsluiten van een alles-in-1 pakket bij je telecomprovider.

2. Eigen risico

Soms moet je eigen risico betalen voor je rechtsbijstandverzekering. Eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij gemaakte schadekosten, voordat de verzekeraar je een vergoeding geeft. Hoe hoger jij je eigen risico zet, hoe minder risico de verzekeraar draagt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder premie aan de verzekeraar. Mocht je dan toch een keer een vergoeding nodig hebben, dan zijn de kosten eenmalig hoger. Dit werkt dus vooral als je een lange tijd geen vergoedingen van de verzekeraar nodig denkt te hebben en je het bedrag wat je aan eigen risico zou moeten betalen in één keer kan missen.

3. Betaal je premie niet per maand maar jaarlijks

Bij sommige verzekeraars kun je korting krijgen als je gelijk de volle mep van je premie betaalt. Je betaalt dan eenmalig een jaarpremie die voordeliger is dan als je maandelijks betaalt.

4. Zorgkosten bij reisverzekering

De basisverzekering van je zorgverzekering dekt in Europa alleen de spoedeisende hulp. Voor volledige dekking moet je aanvullende zorgdekking bij je reisverzekering afsluiten. Zo ben je beter verzekerd als je iets overkomt in het buitenland. Let goed op welke zorg dekking je afsluit bij je reisverzekering. Als je buiten Europa reist moet je een zorgdekking afsluiten die wereldwijd zorgkosten vergoed. Een goede zorgdekking in het buitenland kan je enorm veel geld besparen!

5. Wijzigingen doorgeven

Bij een rechtsbijstandverzekering betaal je meer premie over het aantal personen in je gezin. Mocht er iets gebeuren waardoor je gezinssituatie wordt gewijzigd, geef dit dan vooral door aan de verzekeraar. Bij een relatiebreuk of kinderen die uit huis gaan is het bijvoorbeeld handig om je gezinspolis om te zetten naar een individuele polis.

6. Vergelijk!

De prijzen van verzekeraars veranderen elk jaar, waardoor het dus handig is om jaarlijks te vergelijken. Desalniettemin is het vergelijken van een verzekering helemaal gratis! Onze adviseurs  geven je graag kosteloos advies over de goedkoopste verzekeringen. Mocht het ergens anders goedkoper zijn dan regelen wij ook nog eens de overstap voor je. Is je huidige verzekeraar de goedkoopste optie? Dan is er geen reden om weg te gaan en kunnen wij de verzekering voor je verlengen. Prettig geregeld!

Bekijk ook onze bespaartips voor energiemobiele telefonie en hypotheken om nog meer op je vaste lasten te besparen!

Ga terug naar de verzekeringen homepage

Ga terug naar de Consumind Finance homepage