Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Zo verzeker je stormschade

In Nederland is niets zo verraderlijker als het weer. Ons kleine landje krijgt het op zijn tijd dan ook zwaar te voortduren met harde windstoten en zware regenval. De schade die hierdoor wordt geleden kan dan ook oplopen tot in de miljoenen euro’s. Daarom is het goed om te weten hoe je je kunt verzekeren tegen stormschade. 

Opstalverzekering

Schade aan je huis door storm is te verhalen op je opstalverzekering. Wanneer je stormschade hebt aan je woning, is het goed om te weten wat je verzekeraar verstaat onder storm, of het wel om een storm gaat en welke schade er vergoedt wordt door de opstalverzekering.  Dit verschilt per verzekeraar. Officieel is er storm vanaf windkracht 9. Sommige verzekeraars zijn het hier mee eens, anderen vinden dat het stormt bij windkracht 7.  Onze verzekeringsspecialisten kunnen je hierbij helpen om de juiste dekking voor je opstalverzekering te kiezen, klik hier

Wat valt er onder stormschade?

Bij schade door storm moet je denken aan:

  • Een boom die tijdens de storm op je huis of schuur valt.
  • Lekkage door de storm waardoor je waterschade hebt.
  • Dakpannen die van je huis zijn afgewaaid tijdens de storm.

Andere schades door de storm vallen hier ook onder. Dit is wel afhankelijk van je polisvoorwaarden en de dekking van je opstalverzekering. Meer weten? Klik hier.

Waar moet je op letten bij stormschade?

Wanneer je een verzekering wilt afsluiten voor stormschade, moet je op een aantal dingen letten. Dit kan zijn het eigen risico, de dekking, polisvoorwaarden en andere zaken er bij komen kijken. Zo voorkom je dat je niet goed verzekerd bent tegen stormschade.

Kleine schades claimen of zelf betalen?

Wanneer de schade beperkt is gebleven, bijvoorbeeld alleen een paar weggewaaide dakpannen, kun je er voor kiezen om je schade zelf te betalen. Om hier de juiste keuze in te maken kun je het beste contact opnemen met je verzekeraar of tussenpersoon.

Eigen risico

Je moet er rekening mee houden dat je bij stormschade vaak een hoger eigen risico hebt dan bij andere schades. Dit komt omdat het eigen risico is gebaseerd op een percentage van de herbouwwaarde. Dit bedrag is nodig om jouw huis op dezelfde plaats met dezelfde grootte en bestemming op nieuw te bouwen. Je eigen risico kun je terugvinden in je polisvoorwaarden.

Melden van de schade bij de verzekeraar

Is de stormschade zo groot dat je het wilt claimen op je verzekering? Meld de schade dan direct bij je verzekeraar of tussenpersoon. Zij kunnen jou verder helpen. Wanneer de schade je woning onbewoonbaar maakt, kunnen zij ook een noodvoorziening treffen. Een expert zal dan langskomen om de schade op te nemen. Het is daarom van belang dat je de schade niet direct opruimt, maar de schade mag ook niet erger worden dan dat het al is. Daarom kun je het beste foto’s maken van de situatie voordat je de schade gaat opruimen. Zo heb je altijd bewijs voor de expert én wordt de schade niet erger.

Opstalverzekering via Consumind

Niets zo veranderlijker dan het weer in Nederland. Daarom is het verstandig om een opstalverzekering af te sluiten voor schade aan je huis door storm of andere oorzaken. Onze verzekeringsspecialisten kunnen je hier alles over vertellen en helpen je graag bij het afsluiten van een juiste opstalverzekering, gratis!. Zo weet je dat je altijd goed verzekerd bent én dat je nooit teveel premie betaald. Klik hier om in contact te komen met één van onze verzekeringsspecialisten.