Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Vergelijken van de rechtsbijstandverzekering is zinvol. Wij bieden pakketkorting!

Een rechtsbijstandverzekering vergelijken is handig wanneer je een verzekering wil afsluiten om gedekt te zijn voor de kosten van juridische hulp. Als je hulp nodig hebt van een advocaat of advies van een jurist, kun je de rechtsbijstandverzekering inschakelen. De verzekeringsspecialisten van Consumind Finance helpen je graag om de rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken.

Gezinsrechtsbijstandverzekering

Bij Consumind Finance kun je terecht om een gezinsrechtsbijstandverzekering te vergelijken. Wanneer je niet alleen jezelf maar ook je gezin wilt verzekeren dan kun je deze verzekering afsluiten. Studerende uitwonende kinderen kun je op deze manier dus direct meeverzekeren. Ook is het niet ongebruikelijk dat inwonende ouders en/of schoonouders ook onder de dekking vallen. Je kunt aanspraak maken op de dekking van een gezinsrechtsbijstandverzekering wanneer jij of een van de gezinsleden betrokken zijn bij een conflict.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kun je deze rechtsbijstandverzekering ook afsluiten wanneer je maar met z’n tweeën bent of gewoon alleen bent. 

Verschillende vormen

De meeste rechtsbijstandverzekeringen zijn naturaverzekeringen. Wanneer we spreken van een rechtsbijstandverzekering in natura dan houdt dit in dat de verzekeraar advocaten en/of andere juristen in dienst heeft die jouw zaak behandelen.

Wanneer het gaat om een rechtsbijstandverzekering in geld dan stelt de verzekeraar een bedrag beschikbaar waarvoor je zelf een advocaat kunt kiezen. Deze vorm komt in Nederland bijna niet voor.

Dekking rechtsbijstandverzekering

Je bent gedekt met een rechtsbijstandverzekering voor de kosten van bijna alle juridische geschillen. De kosten van boetes, geldstraffen of dwangsommen vallen hier echter wel buiten en moet je dus zelf betalen. Het loont om een rechtsbijstandverzekering te vergelijken want het kan per verzekeraar verschillen wat er precies onder je rechtsbijstandverzekering valt.

Wet op rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht of altijd noodzakelijk maar de verzekeringsspecialisten van Consumind zien dit toch als een zinnige verzekering. De rechtsbijstandverzekering is voor een paar euro per maand af te sluiten en hiermee kun je toch gebruik maken van juridische hulp als dit onverhoopt op je pad komt.

Als je geen rechtsbijstandverzekering hebt en ook geen middelen hebt om een advocaat te kunnen betalen, dan kun je beroep doen op de Wet op de rechtsbijstand. Je kan dan wel gewoon hulp krijgen, maar er worden in deze wet wel eisen gesteld aan de hoogte van de vordering, de kans van slagen en aan de hoogte van het gezinsinkomen.

Gegarandeerde pakketkorting bij overstap

Heb je elders al een verzekering lopen dan kun je de rechtsbijstandverzekering vergelijken via Consumind Finance. Wanneer je wil overstappen met 3 of meer verzekeringen, bieden we je een minimale pakketkorting van 10% aan op je huidige polissen. Je bent dan dus altijd voordeliger uit met een overstap. Nog geen rechtsbijstandverzekering afgesloten maar wel interesse? Ook dan kan de verzekeringsspecialist van Consumind Finance u een mooi aanbod doen. 

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage