Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Welke verzekering dekt vuurwerkschade?


Inmiddels is de jaarwisseling weer voorbij en is het meeste vuurwerk ook van de straat verdwenen. Jaarlijks zorgt vuurwerk voor meer dan 10 miljoen euro schade aan woningen en voertuigen. Wordt deze schade wel vergoedt door de verzekering? Bekijk daarom de dekking van bijvoorbeeld je opstalverzekering en je autoverzekering.

Schade aan woning

Wanneer er schade aan je woning is als gevolg van brand, ontploffing, smelt- en schroeischade door vuurwerk, dan kun je dit verhalen op je opstalverzekering. Deze verzekering is voor alle schade aan je woning en voor alles wat aan je woning gemonteerd is. Let wel op wat voor een opstalverzekering je hebt. Er zijn namelijk 4 verschillende vormen met elk andere voorwaarden en dekkingen.

Schade aan auto

Schade aan je auto door vuurwerk is vaak niet te voorkomen, vooral niet wanneer je in een straat geparkeerd staat waar veel vuurwerk wordt afgestoken. Bij een Allrisk of beperkt casco autoverzekering is brandschade door vuurwerk gedekt. Bij andere schade zoals vandalisme door een rotje in de uitlaat, kun je dit alleen verhalen op je allriskpolis. Let op, dit heeft gevolgen voor je premie en schadevrije jaren.

Zelf een foutje gemaakt?

Schade door vuurwerk kun je ook zelf veroorzaken. Wie zelf schade veroorzaakt bij het afsteken van vuurwerk kan een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering. Ook schade dat opzettelijk is veroorzaakt door kinderen tot 14 jaar is hierbij gedekt. Medische zorg valt te verhalen op de zorgverzekering. 

Bespaar op je verzekeringen 

Wist je dat je gemakkelijk kunt besparen op je verzekeringen? Onze verzekeringsspecialisten kunnen je er bij helpen. Zij bekijken jouw verzekeringen en dekkingen, vergelijken meerdere verzekeraars en helpen je bij de overstap wanneer je kunt besparen. Zo betaal je nooit te veel voor je verzekeringen en weet je zeker dat je de juiste dekking hebt!