Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wel of geen reisverzekering afsluiten?


De zomervakantie is voor heel Nederland weer in aantocht en veel huishoudens vertrekken dan ook weer naar een ver oord of zoeken het iets dichter bij huis. Onze klanten vragen ons dan ook vaak: heb ik die reisverzekering nog wel nodig? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Oververzekerd of onderverzekerd met reisverzekering

Wanneer je een reisverzekering afsluit is het goed om te kijken naar de dekking. Vaak ben je voor een hele hoop zaken al verzekerd bij andere verzekeringen uit je pakket. Een goed voorbeeld hiervan is je zorgverzekering.

In landen waar Nederland afspraken mee heeft gemaakt, hebben Nederlanders recht op zorg volgens het basispakket van het vakantieland. In de landen zonder afspraak ben je aangewezen op de polisvoorwaarden van je eigen zorgverzekering, aanvullende verzekering of je reisverzekering. Vaak zijn de vergoedingen voor hulp in niet-verdragslanden gelijk aan de tarieven voor vergelijkbare behandelingen in Nederland. Het afsluiten van een reisverzekering of een aanvullende zorgverzekering voor tijdens je vakantie kan dus lonen wanneer je een land bezoekt waar behandelingen duurder zijn dan in Nederland.

De verzekering dekt minder dan je denkt

Een reisverzerkering kan ook minder schade dekken dan je denkt. Zo kan er een maximumgrens zitten aan een vergoeding of heb je te maken met een eigen risico. De premieverschillen bij een reisverzekering kunnen oplopen tot 25 euro per maand, dus let goed op de dekking. WIl je zeker weten dat je dekking goed is? Laat dan 1 van onze verzekeringsspecialisten naar jouw polis kijken. 

Hoe, wie, wat, waar, hoe vaak?

Tijdens het afsluiten van een reisverzekering kun je je zelf een paar vragen stellen die je kunnen helpen.

Reis je vaak buiten Europa of ga je naar een land waarvan je niet helemaal zeker weet of het bij Europa hoort? Dan is het goed om te kijken of dit overeenkomt met de dekking van de verzekeraar. De manier waarop je reist is ook van belang. Ga je met de auto? Dan kun je denken aan een verzekering met pechhulp. Kies je voor een vliegvakantie? Dan moet je kijken naar de dekking voor je bagage.

Ga je vaker dan 2 keer op vakantie of ga je vaak weekenden weg in het buitenland, dan zou je voor een doorlopende reisverzekering kunnen kiezen. Je bent dan het hele jaar verzekerd in het buitenland, dus hoef je je bij een onverwachts tripje geen zorgen te maken.

Consumind Finance helpt je bij het kiezen van de juiste reisverzekering

Wij snappen dat wanneer je op vakantie gaat, je je geen zorgen wilt maken over je reisverzekering. Daarom helpen wij jou bij het kiezen van de juiste verzekering. Onze verzekeringsspecialisten nemen al jou vakantiewensen met je door en regelen de verzekering voor je. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is je koffers inpakken én vakantie gaan vieren! Prettig geregeld.