Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Voorkom dat je dubbel verzekerd bent

Dubbel verzekerd; onze financiële assistent Ingrid van de afdeling verzekeringen komt het regelmatig tegen tijdens het doornemen van de polissen van klanten. Het is zonde; je betaalt dubbel, maar je krijgt niet dubbel uitbetaald bij schade. Ingrid geeft je graag tips om dit te voorkomen.

Ongevallen inzittenden- en Schadeverzekering inzittenden

Een auto-ongeluk, je moet er niet aan denken dat het ooit gebeurt. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje; de kans dat je een auto-ongeluk meemaakt is groter dan dat je een vliegtuigcrash meemaakt. Dus je wilt je zo goed mogelijk verzekeren tegen de (letsel)schade die eruit voortkomt, ook voor degene die meerijden. Zo kun je bij je autoverzekering kiezen voor de traditionele ongevalleninzittende dekking, maar is er ook de mogelijkheid om de moderne schadeverzekering inzittende af te sluiten. Vaak hebben mensen beide dekkingen afgesloten. Bij de verzekering auto ongevalleninzittende is men voor een bepaald bedrag voor overlijden en invaliditeit verzekerd. De schadeverzekering inzittenden gaat veel verder qua dekking: tot 1 miljoen, ongeacht de schuldvraag, wordt letselschade, inkomensgemis, woningaanpassing en smartgeld vergoed. Kosten van overlijden zitten hier ook bij, terwijl veel klanten al een uitvaartverzekering hebben. 2x dubbel verzekerd in dit geval.

Het advies van Ingrid? De autoverzekering dekking ongevalleninzittende kan uit je pakket. De schadeverzekering inzittende dekt tot 1 miljoen euro, ongeacht de schuldvraag.

Rechtsbijstand- en autoverzekering

Rechtsbijstand- en auto: ook zo’n product wat vaak dubbel voorkomt. Bij de autoverzekering kan je altijd rechtsbijstand meeverzekeren, dit is echter niet nodig als je al een uitgebreide rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Echt zonde van je geld dus!

Advies van Ingrid? Controleer je polis hierop, deze besparing heb je dan supersnel verdient.

Gepensioneerd en rechtsbijstand

In je werkleven kan je bij de rechtsbijstandverzekering kiezen voor een werk en inkomen dekking. Eenmaal gepensioneerd vergeet men dat deze dekking nog steeds doorloopt, maar er nooit meer aanspraak op kan worden gedaan. Dus met pensioen? Stop de dekking werk en inkomen.

Hulp van financiële assistent afdeling verzekeringen

Onze medewerkers van verzekeringen kijken graag samen met je naar je lopende verzekeringen en geven advies over de dekkingen. Vul je gegevens in en we nemen contact op om een offerte voor verzekeringen op te stellen. Stap je met 3 of meer verzekeringen over? Dan hebben we nu een speciale actie: je krijgt gegarandeerd 10% pakketkorting op je huidige premiebedrag. Prettig geregeld. 

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

Afbeelding: dubbel verzekerd van Arda Savasciogullari/ Shutterstock.com