Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verzekerd tegen telefoonschade? Let op aangescherpte voorwaarden!


Waar het voorheen nog veel mogelijk was, is dat tegenwoordig wel anders: schade aan mobiel claimen bij allrisk-inboedelverzekering. ‘Schuldschade’ aan mobieltjes wordt tegenwoordig vaak uitgesloten bij dergelijke verzekeringen. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer naar voorwaarden van 31 allrisk-inboedelverzekeringen.


Uit het onderzoek van Independer komt naar voren dat 13 verzekeringspakketten een volledige dekking bieden bij mobiele telefoonschade, zonder eigen risico. 9 verzekeringen bieden geen dekking en 8 verzekeringen bieden dekking tegen bepaalde voorwaarden, zoals een eigen risico bij reparatie. Wanneer je de reparatie laat uitvoeren door een aangesloten reparateur, kun je dit eigen risico (soms) vermijden.

Sommige verzekeraars hebben schade aan elektronica uit het allriskpakket gehaald en bieden een aparte elektronicaverzekering aan. Verzekeraars hanteren duidelijk verschillende voorwaarden bij schuldschade aan mobiele telefoons. Alleen in gevallen van schuldschade verschilt de dekking. Wanneer de telefoon schade oploopt bij diefstal of brandschade in het huis van de telefooneigenaar is de schade bij alle inboedelverzekeringen gedekt.

Meest geclaimd

Doordat kapotte mobiele telefoons tegenwoordig tot de meest geclaimde producten op de inboedelverzekering behoren, zijn verzekeraars strenger geworden. Het is heel lastig te controleren of de schade aan de mobiel is ontstaan in huis, waar de inboedelverzekering van toepassing is.

Let er op dat een verzekeraar tussentijds de voorwaarden kan wijzigen. Dan kan het voorkomen dat je polis, op het moment van afsluiten, wel dekking bood voor schade aan telefoon. Wanneer de verzekeraar de voorwaarden aanpast, kan dit veranderen. Check daarom regelmatig je polis of je wel allrisk verzekerd bent tegen mobiele telefoonschade.