Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Vakantie geboekt? Vergeet de reisverzekering niet

Krijgt u, na het zien van al die reclames over vakanties op televisie, ook zin om op reis te gaan? U bent niet de enige. Gaat u binnenkort op vakantie? Vergeet dan de reisverzekering niet. Want een ongeluk, diefstal of andere vervelende gebeurtenis tijdens de vakantie kan voor een vervelende nasmaak zorgen. En zelfs voor een hoge rekening achteraf. 

Welke reisverzekeringen zijn er?

De reisverzekering is de aanvullende verzekering op uw zorg-, inboedel- en autoverzekering. Als u een reisverzekering afsluit kunt u kiezen voor een doorlopende, aflopende en annuleringsverzekering. De doorlopende reisverzekering geldt het hele jaar. U kunt dus spontaan op vakantie gaan, want u bent automatisch gedekt als u op reis gaat. Echter betekent het niet dat u het hele jaar op vakantie kan gaan, want de dekking geldt een x aantal aaneensluitende dagen achtereen.

De aflopende reisverzekering is specifiek voor een bepaalde periode. Als u 25 april tot en met 6 mei op vakantie gaat en u zich voor deze periode verzekert, dan stopt de verzekering dus daarna. De annuleringsverzekering dekt alleen de annuleringskosten als uw vakantie niet door kan gaan vanwege specifieke redenen.

De dekkingen van de reisverzekering

De basisdekking van de doorlopende en aflopende reisverzekering verschilt per verzekeraar, de uitbreidingen die u zelf kunt kiezen ook. De uitbreidingen zijn bagage, extra kosten, geneeskundige kosten, wintersport en bijzondere sporten, geld, automobilistenhulp, ongevallen en rechtsbijstand.

Grootste misverstand bij de zorgkosten op vakantie

De grootste vergissing wordt gemaakt over de dekking van zorg tijdens de vakantie in het buitenland. Stel: u breekt uw been tijdens uw vakantie in Zwitserland, ligt in een particulier ziekenhuis en u heeft geen geneeskundige dekking afgesloten. Dan kan u rekenen op een fikse rekening achteraf. De basiszorgverzekering dekt alleen het gedeelte dat ook in Nederland gedekt wordt. Een aanvullende zorgverzekering dekt meer dan dit tarief, maar ook dat kan nog te weinig zijn. De zorgkosten liggen namelijk in andere landen vaak vele malen hoger. De reisverzekering dekt dan de kosten die de zorgverzekering niet dekt, mits het land waar u vakantie viert onder de dekking valt.

Wilt u advies over de reisverzekering en korting op uw verzekeringspakket? Onze verzekeringsspecialist helpt u graag. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan en we nemen contact met u op.

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

 

 

.


 

Afbeelding: Vakantie geboekt? Vergeet de reisverzekering niet van Olly/Shutterstock.com