Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Reisverzekering vaak onduidelijk bij consument


Vaak sluit je een reisverzekering af omdat je verzekert wilt zijn bij ongevallen of diefstal tijdens je welverdiende vakantie. Maar weet je wel wat er precies gedekt is? Bijna 40% van de Nederlanders met een reisverzekering weet niet of nauwelijks wat er precies gedekt is. Er wordt te veel betaald óf ze zijn onderverzekerd. Dit wordt duidelijk uit een publieksonderzoek van Weflycheap.nl

Één derde weet niet precies wat er verzekerd is

Consumenten geven aan dat het lastig en onduidelijk is om alle benodigde informatie te vinden. Het interesseert hen niet of het is niet mogelijk om de informatie snel te vinden. Dit komt door de vele keuzes, modules, prijzen en opties die er mogelijk zijn bij het afsluiten van een reisverzekering. Hierdoor wordt het ook niet duidelijk wat er precies gedekt is tijdens de reis. Ook de voorwaarden zijn onduidelijk. Tijdens het afsluiten moet er goed opgelet worden wat er precies gedekt wordt. Dor de onduidelijkheid nemen de risico’s van een verkeerde verzekering toe, net zoals een te dure of dubbele polis.

Doorlopende reisverzekering

Ruim drie kwart van de Nederlanders heeft een doorlopende reisverzekering. Dit loont alleen wanneer je vaker dan drie weken per jaar op vakantie gaat. Ook wanneer je vaak korte midweken of weekenden weggaat, loont een doorlopende reisverzekering. Deze voorkomt dat je bij elke reis die je maakt een reisverzekering moet afsluiten bij de reis. Dit is duurder dan een doorlopende reisverzekering. Aanvullende reisverzekeringen zijn niet in trek, blijkt uit het onderzoek. Één op de tien reizigers heeft geen enkele aanvullende verzekering.

Creditcard dekt schade

Wat veel mensen met een creditcard niet beseffen is dat deze veel schade dekt. Alle spullen die je hiermee betaalt, worden onder bepaalde voorwaarden gedekt door de maatschappij waar je de creditcard afneemt. 

Laat je reisverzekering nakijken

Onze verzekeringsspecialisten helpen je graag bij het bekijken van je reisverzekering. Past deze niet goed bij jouw situatie of kun je besparen? Dan zullen zij je daarbij helpen. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste reisverzekering hebt afgesloten en dat je zorgeloos op reis kunt!