Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Ook op reis de juiste verzekering voor je motor


De zomervakantie is voor veel Nederlanders alweer in aantocht, meestal nog maar 1 of 2 maanden wachten. De een gaat met de auto op vakantie of pakt het vliegtuig maar ook reizen per motor naar een zonnige bestemming blijft populair. Cruisen in de bergen, langs de boulevard of racen over de buitenlandse snelwegen in de zon. Maar hoe zit het met de verzekering?

Welke dekking heb je nodig?

Bij het verzekeren gaat de verzekeraar er vaak vanuit dat de motor hoofdzakelijk in Nederland wordt gebruikt. Dit betekent niet dat je in Europa dan niet verzekerd bent. Let wel op wanneer je naar landen buiten Europa gaat, hiervoor kunnen beperkingen qua dekking gelden.

Bij je motorverzekering heb je recht als dezelfde dekking in Nederland. Zo heb je recht op hulp bij een ongeval en heb je in sommige gevallen ook het recht op vervangend vervoer gedurende een aantal dagen. Voor een volwaardige dekking, kun je een reisverzekering nodig hebben maar dit kun je nakijk in de polis bladen van je huidige verzekering. Wil je weten wat voor jou het voordeligste is? Neem dan contact op met onze verzekeringsspecialisten, klik hier! 

Vergeet niet de groene kaart

Het is niet verplicht in Europa om hem bij je te hebben als je op reis bent, maar het is wel zo makkelijk. Op de groene kaart staan namelijk alle gegevens over je verzekering en alarmnummers. Zo weet je altijd welk nummer je moet bellen wanneer je met pech staat of bij een ongeval betrokken bent.

Reisverzekering voor extra dekking

Mocht je betrokken zijn bij een ongeval of je reis niet meer kunnen voortzetten wegens pech onderweg? Dan kan het zijn dat je langer in het buitenland moet verblijven en hierdoor extra kosten hebt. Dit soort risico’s kun je meeverzekeren in de reisverzekering. Ook kun je aanvullende hulpverlening of situaties die niet bij de motorverzekeringen in zitten, met je reisverzekering well verzekeren.

Wij helpen je met de juiste motorverzekering

Mocht je er nou zeker van willen zijn dat je de juiste dekking hebt bij je motorverzekering, niet teveel betaald of wil je een nieuwe verzekering afsluiten? Onze verzekeringsspecialisten van Consumind Finance helpen je hier graag bij, klik hier!